Full version: Chili
Psykofarmaka
Nu börjar chilin att snart bli mogen för att skördas tongue.gif
Kan man lägga in chili eller typ konservera unsure.gif ?

Har ni några bra tips på vad jag ska hitta på med min chili smile.gif
pisanggoreng
Man kan stoppa dem direkt i frysen och plocka fram när vinden blåser snål i höst och vinter... Det gör vi. smile.gif

(Man kan torka den också, men det verkar inte vara mycket idé...)
KURT
Philippe Plöninge har skrivit boken Chilipeppar, i den har han ett recept på inlagd chilipeppar:

30 st urkärnade chilipepparfrukter (ca 500g)
15 skalade schalottenlökar (ca 200g)

Lag:
2 dl 12% ättikssprit
4 dl vatten
3 dl socker
1 msk salt
1 msk gula senapsfrön
15 g färska timjankvistar (12-15 st)

Dela chilipepparfrukterna och schalottenlökarna i 4 st högar, och fördela dem i 2 st stora glasburkar. Koka upp lagen och häll den över frukterna. Förslut väl och vänd burkarna upp och ned så att vakuum bildas. Låt inläggningen kallna innan den ställs i kylen. Efter ca 1 månad är den klar att ätas.


Tillsamman med Jonas Borssén har Philippe Plöninge också skrivit boken
Het trädgård - odling och recept.

Förövrigt så varnar Philippe Plöninge för vad som kan hända om man äter alltför mycket chilipeppar (men då måste man nog äta mycket):

"Ett klart och tydligt bevis på att man har överdoserat intaget av chilipeppar får man när resterna svider ordenligt när de lämnar kroppen."
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon