Philippe Plöninge har skrivit boken
Chilipeppar, i den har han ett recept på inlagd chilipeppar:
30 st urkärnade chilipepparfrukter (ca 500g)
15 skalade schalottenlökar (ca 200g)
Lag:
2 dl 12% ättikssprit
4 dl vatten
3 dl socker
1 msk salt
1 msk gula senapsfrön
15 g färska timjankvistar (12-15 st)
Dela chilipepparfrukterna och schalottenlökarna i 4 st högar, och fördela dem i 2 st stora glasburkar. Koka upp lagen och häll den över frukterna. Förslut väl och vänd burkarna upp och ned så att vakuum bildas. Låt inläggningen kallna innan den ställs i kylen. Efter ca 1 månad är den klar att ätas.
Tillsamman med Jonas Borssén har Philippe Plöninge också skrivit boken
Het trädgård - odling och recept.
Förövrigt så varnar Philippe Plöninge för vad som kan hända om man äter alltför mycket chilipeppar (men då måste man nog äta
mycket):
"
Ett klart och tydligt bevis på att man har överdoserat intaget av chilipeppar får man när resterna svider ordenligt när de lämnar kroppen."