Pavlova med hallonmousse, hittade jag i Hemmets journal
6 pers
4 äggvitor
ca 3 dl socker
1 msk maizena
2 tsk press citron
1 tsk vanillinsocker
3 dl grädde
ca 1/2 liter hallon
1/2 - 1 dl socker
4 gelatinblad blötlagda i kallt vatten
Garnering:
hallon
citronmeliss
Sätt ugnen på 150 gr
vispa vitorna till hårt skum och tillsätt sockret 1 msk i taget. Vispa smeten tills den är tjock. Vispa i maizena, citron och vanillinsockret.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en 23 cm rundel. För upp kanterna så att det blir en grop i mitten. Grädda ca 1,5 timme. Låt marängen kallna.
Vispa grädden till skum och blanda i de mosade hallonen samt socker efter smak. Krama ur gelatinet och smält det på svag värme. Vispa ner det i grädden.
Lägg marängkransen på ett fat och fyll mitten med moussen. Garnera med hallon och citronmeliss.