Ser att det snart är dags att börja plocka av björnbären igen. Har inte hittat något riktigt bra sätt att ta tillvara dem på. Tacksam för alla förslag på recept.
Susanna
04-08-2005, 19:15
Kör 5 dl björnbär med 0,5-1,0 dl socker i en stavmixer. Frys in till sorbet. Jätttegott!
Eller björnbärsparfait:
1 äggula
2 msk socker
1 dl vispad grädde
4 dl björnbär
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt grädden och bären som först körts till puré. Frys in i portionsformar. Ställ i kylen en kvart innan servering.
Annkina
04-08-2005, 21:13
Är de färdiga snart eller?
Har ganska långt till närmsta plockställe så man vill ju gärna veta när det är dags.
Jag gjorde marmelad av mina björnbär förra året. Har ännu inte testat den på rostat bröd men den funkar finfint till pannkakor!
Förra ägarna till huset la dem i nån slags sprit vet jag.. Antar att de hade i socker så det blev likör? Man kan väl inte ha björnbärs-snaps till sillen..?
netaave
04-08-2005, 22:03
Jag brukar mest styckfrysa mina torrsockrade för att använda i fruktsallader, på tårtor m.m. Gör även lite sylt men den är inte så populär här.
Parfait lät ju intressant.
jag styckfryser me socker i små portioner och
sen tar jag fram dom o mickrar lite så dom blir lagom varma till vaniljglas åhhh de e sååå goott
zaaritha
06-08-2005, 20:48
Marmelad!!
elleave
06-08-2005, 23:45
Björnbärssylt gjord på syltsocker är enkelt och gott.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.