Ser att det snart r dags att brja plocka av bjrnbren igen. Har inte hittat ngot riktigt bra stt att ta tillvara dem p. Tacksam fr alla frslag p recept.
Susanna
04-08-2005, 19:15
Kr 5 dl bjrnbr med 0,5-1,0 dl socker i en stavmixer. Frys in till sorbet. Jtttegott!
Eller bjrnbrsparfait:
1 ggula
2 msk socker
1 dl vispad grdde
4 dl bjrnbr
Vispa gg och socker psigt. Tillstt grdden och bren som frst krts till pur. Frys in i portionsformar. Stll i kylen en kvart innan servering.
Annkina
04-08-2005, 21:13
r de frdiga snart eller?
Har ganska lngt till nrmsta plockstlle s man vill ju grna veta nr det r dags.
Jag gjorde marmelad av mina bjrnbr frra ret. Har nnu inte testat den p rostat brd men den funkar finfint till pannkakor!
Frra garna till huset la dem i nn slags sprit vet jag.. Antar att de hade i socker s det blev likr? Man kan vl inte ha bjrnbrs-snaps till sillen..?
netaave
04-08-2005, 22:03
Jag brukar mest styckfrysa mina torrsockrade fr att anvnda i fruktsallader, p trtor m.m. Gr ven lite sylt men den r inte s populr hr.
Parfait lt ju intressant.
jag styckfryser me socker i sm portioner och
sen tar jag fram dom o mickrar lite s dom blir lagom varma till vaniljglas hhh de e s goott
elleave
06-08-2005, 23:45
Bjrnbrssylt gjord p syltsocker r enkelt och gott.