|
titti49zon6
23-09-2005, 20:55
Efter en helt underbar höstdag med ca 19 graders värme och sol fick de bli en enkel middag med plättar och färsk hjortronsylt och glass faktiskt inte så tokigt
Ophelia
23-09-2005, 20:58
CITAT (titti49 @ 23-09-2005, 21:55) Efter en helt underbar höstdag med ca 19 graders värme och sol fick de bli en enkel middag med plättar och färsk hjortronsylt och glass faktiskt inte så tokigt  Det är inte så att jag är avis...näääähää...inte alls Gud så gott. Det vattnas i munnen på mig.
titti49zon6
23-09-2005, 21:06
Biggan_
23-09-2005, 22:22
CITAT (Ophelia @ 23-09-2005, 17:39) CITAT (Birgitta P @ 23-09-2005, 16:30) CITAT (Ophelia @ 23-09-2005, 16:28) På lördag ska jag ha middag. Jag ska bjuda på ox- och fläskfilé med potatisgratäng (vitlök). Till detta fräst lök och champinjon till oxfilén och fräst lök och äpple till fläskfilén. Ska ha bearnaisesås och rödvinssås brevid för den som vill. Serveras med kokta grönsaker samt en fräsch sallad. Till detta ska jag bjuda på rött vin som jag köpt i Ungern. Till efterrätt ska jag ha en lyxig kladdkaka med grädde och skivad färsk frukt samt något dessertvin/kaffe/likör. Senare på kvällen lite snacks och något drickbart, drink, vin eller whisky. Låter gott! Hur dags skall vi komma?  Any time Vad tror du om menyn...är öppen för förslag. Är ganska värdelös på att laga mat och det här verkade ju enkelt. Lite stek, riv, pytsa och röra. Vin/likör/whisky slipper jag ju göra själv  Det låter smarrigt Ophelia, det blir säkert gott. Inte är det väl Magnus som skall komma
Ophelia
24-09-2005, 06:21
CITAT (Birgitta P @ 23-09-2005, 23:22) CITAT (Ophelia @ 23-09-2005, 17:39) CITAT (Birgitta P @ 23-09-2005, 16:30) CITAT (Ophelia @ 23-09-2005, 16:28) På lördag ska jag ha middag. Jag ska bjuda på ox- och fläskfilé med potatisgratäng (vitlök). Till detta fräst lök och champinjon till oxfilén och fräst lök och äpple till fläskfilén. Ska ha bearnaisesås och rödvinssås brevid för den som vill. Serveras med kokta grönsaker samt en fräsch sallad. Till detta ska jag bjuda på rött vin som jag köpt i Ungern. Till efterrätt ska jag ha en lyxig kladdkaka med grädde och skivad färsk frukt samt något dessertvin/kaffe/likör. Senare på kvällen lite snacks och något drickbart, drink, vin eller whisky. Låter gott! Hur dags skall vi komma?  Any time Vad tror du om menyn...är öppen för förslag. Är ganska värdelös på att laga mat och det här verkade ju enkelt. Lite stek, riv, pytsa och röra. Vin/likör/whisky slipper jag ju göra själv  Det låter smarrigt Ophelia, det blir säkert gott. Inte är det väl Magnus som skall komma  Nej det är det inte, vet inte var han tagit vägen. Det är min kära familj som kommer Måste briljera med kokkonsten lite
Ophelia
24-09-2005, 06:23
CITAT (titti49 @ 23-09-2005, 22:06) Tack vad generöst. Kan sätta mig på kvasten och flyga upp Jag ÄLSKAR hjortronsylt!!!!!!!!!!!!!
Biggan_
24-09-2005, 09:44
CITAT (Ophelia @ 24-09-2005, 07:21) CITAT (Birgitta P @ 23-09-2005, 23:22) CITAT (Ophelia @ 23-09-2005, 17:39) CITAT (Birgitta P @ 23-09-2005, 16:30) CITAT (Ophelia @ 23-09-2005, 16:28) På lördag ska jag ha middag. Jag ska bjuda på ox- och fläskfilé med potatisgratäng (vitlök). Till detta fräst lök och champinjon till oxfilén och fräst lök och äpple till fläskfilén. Ska ha bearnaisesås och rödvinssås brevid för den som vill. Serveras med kokta grönsaker samt en fräsch sallad. Till detta ska jag bjuda på rött vin som jag köpt i Ungern. Till efterrätt ska jag ha en lyxig kladdkaka med grädde och skivad färsk frukt samt något dessertvin/kaffe/likör. Senare på kvällen lite snacks och något drickbart, drink, vin eller whisky. Låter gott! Hur dags skall vi komma?  Any time Vad tror du om menyn...är öppen för förslag. Är ganska värdelös på att laga mat och det här verkade ju enkelt. Lite stek, riv, pytsa och röra. Vin/likör/whisky slipper jag ju göra själv  Det låter smarrigt Ophelia, det blir säkert gott. Inte är det väl Magnus som skall komma  Nej det är det inte, vet inte var han tagit vägen. Det är min kära familj som kommer Måste briljera med kokkonsten lite  Då får du en lyckospark av mej, så att din familj verkligen uppskattar dina vedermödor Klart det blir bra Ophelia, dom vill kanske komma på middag varje lördag hädanefter, och skulle du misslyckas så "slipper" du det
Hannele
24-09-2005, 11:16
CITAT (Ophelia @ 23-09-2005, 17:39) Vad tror du om menyn...är öppen för förslag. Gott! Men jag gillar bättre kryddiga potatisklyftor i ungnen är tung potatisgratäng.
CITAT (Hannele @ 24-09-2005, 12:16) CITAT (Ophelia @ 23-09-2005, 17:39) Vad tror du om menyn...är öppen för förslag. Gott! Men jag gillar bättre kryddiga potatisklyftor i ungnen är tung potatisgratäng. Samma här, mycket paprikapulver och lite annat smått och gott på klyftorna  Men potatisgratäng? blir det verkligen nån bra gratäng på potatisarna nu? Dom är juh lite väl fasta, jag brukar vänta tills efter jul ungefär, då har potatisen gått till sig lite mer.
CITAT (Reserv @ 24-09-2005, 12:23) CITAT (Hannele @ 24-09-2005, 12:16) CITAT (Ophelia @ 23-09-2005, 17:39) Vad tror du om menyn...är öppen för förslag. Gott! Men jag gillar bättre kryddiga potatisklyftor i ungnen är tung potatisgratäng. Samma här, mycket paprikapulver och lite annat smått och gott på klyftorna  Men potatisgratäng? blir det verkligen nån bra gratäng på potatisarna nu? Dom är juh lite väl fasta, jag brukar vänta tills efter jul ungefär, då har potatisen gått till sig lite mer.  uppskattar också klyftpotatis men potatisgratäng eller mos vid denna tiden, använder jag bakpotatisen till funkar jättebra
CITAT (Ophelia @ 23-09-2005, 16:28) På lördag ska jag ha middag. Jag ska bjuda på ox- och fläskfilé med potatisgratäng (vitlök). Till detta fräst lök och champinjon till oxfilén och fräst lök och äpple till fläskfilén. Ska ha bearnaisesås och rödvinssås brevid för den som vill. Serveras med kokta grönsaker samt en fräsch sallad. Till detta ska jag bjuda på rött vin som jag köpt i Ungern. Till efterrätt ska jag ha en lyxig kladdkaka med grädde och skivad färsk frukt samt något dessertvin/kaffe/likör. Senare på kvällen lite snacks och något drickbart, drink, vin eller whisky. Oj,oj,oj, Får man komma, eller
ophelia...har du konjak kommer jag som ett skott
Biggan_
07-10-2005, 15:18
wolkenkrabber
07-10-2005, 15:24
tunna kotletter med ris och bearnaisås
Jag ska ut i skogen i kväll och i natt i den fantastiska luften. Så ikväll blir det - håll er i - pinnbröd! Genuint eller hur!  (edit)
Ikväll ska vi ha ostsoppa med bacon och broccoli. Jag håller på att laga det nu.
Imorgon blir det lövbiffgryta med ris och jordärtskockspuré (egna jordärtskockor) på söndag blir det fläskfilé- och squashgratäng med couscous.
Hmmm ... pinnbröd har man inte smakat sen mulleskolan, det var gott vill jag minnas eller så var det bara kul att elda Idag blir det rotfruktsoppa, tycker man ska ta vara på de råvaror som är bäst för säsongen, dessutom finns det stor utbud av lokalt och ekologiskt. Innehåller potatis, morötter, rotselleri, kålrot, palsternacka, lök, vitlök, purjo och chili, buljongtärning+lagerblad. Och en burk röda bönor. Riktigt grovt bröd med tjockt smörlager och massor av vällagrad ost måste man ha till !! Med tanke på hur stor grytan är blir det nog samma mat hela helgen. Just det, köpte ju fina kronärtskockor på torget idag ... det får bli kvällsmat.
*Felix matte*
07-10-2005, 16:06
Imorron blir det köttfärslimpa med mozarella
Biggan_
07-10-2005, 17:05
CITAT (Rossi @ 07-10-2005, 16:54) Ikväll ska vi ha ostsoppa med bacon och broccoli. Jag håller på att laga det nu.
Imorgon blir det lövbiffgryta med ris och jordärtskockspuré (egna jordärtskockor) på söndag blir det fläskfilé- och squashgratäng med couscous. Har du något recept att dela med dig på ostsoppan med bacon och broccoli? Det låter väldigt gott Jag har faktiskt inte lagat ostsoppa någon gång, bara köpt pulversoppa, och det är inte så gott. Köttfärslimpa med mozzarella låter också gott!
CITAT (Birgitta P @ 07-10-2005, 18:05) CITAT (Rossi @ 07-10-2005, 16:54) Ikväll ska vi ha ostsoppa med bacon och broccoli. Jag håller på att laga det nu.
Imorgon blir det lövbiffgryta med ris och jordärtskockspuré (egna jordärtskockor) på söndag blir det fläskfilé- och squashgratäng med couscous. Har du något recept att dela med dig på ostsoppan med bacon och broccoli? Det låter väldigt gott Jag har faktiskt inte lagat ostsoppa någon gång, bara köpt pulversoppa, och det är inte så gott. Köttfärslimpa med mozzarella låter också gott!  Du fräser två gula lökar och två grovrivna morötter. Sen häller du i en liter vatten, 2 grönsaksbuljongtärningar, 3 msk vetemjöl, 1 tsk paprikapulver, 2 tsk fransk senap och låter det koka i 5 minuter. Sen häller du i 5 dl vällagrad riven ost. OBS! Nu får det inte koka - då blir soppan seg! Låt osten smälta. Stek bacon i små bitar och häll över soppan + lite kryddgrönt över. Smaklig spis!
Biggan_
07-10-2005, 18:40
CITAT (Rossi @ 07-10-2005, 19:28) CITAT (Birgitta P @ 07-10-2005, 18:05) CITAT (Rossi @ 07-10-2005, 16:54) Ikväll ska vi ha ostsoppa med bacon och broccoli. Jag håller på att laga det nu.
Imorgon blir det lövbiffgryta med ris och jordärtskockspuré (egna jordärtskockor) på söndag blir det fläskfilé- och squashgratäng med couscous. Har du något recept att dela med dig på ostsoppan med bacon och broccoli? Det låter väldigt gott Jag har faktiskt inte lagat ostsoppa någon gång, bara köpt pulversoppa, och det är inte så gott. Köttfärslimpa med mozzarella låter också gott!  Du fräser två gula lökar och två grovrivna morötter. Sen häller du i en liter vatten, 2 grönsaksbuljongtärningar, 3 msk vetemjöl, 1 tsk paprikapulver, 2 tsk fransk senap och låter det koka i 5 minuter. Sen häller du i 5 dl vällagrad riven ost. OBS! Nu får det inte koka - då blir soppan seg! Låt osten smälta. Stek bacon i små bitar och häll över soppan + lite kryddgrönt över. Smaklig spis! Tack Rossi, det skall jag prova
Nu har jag snaskat i mig den ena kronärtskockan ... såååå underbart gott, en bunke extrasaltat smör att doppa i. Har inte ätit det på åratal ... bland det godaste jag smakat. Den andra sparar jag ... fick ett tips om att spara den med stammen i ett glas vatten,låta den tunga, söta, hypnotiska honungsdoften lägga en narkotisk matta över lägenheten inom nån vecka. Enl. säkra källor är denna grönsak mat och knark i ett, allt beroende på mognadsgrad. Bzzz ....
jag tänkte sammanfatta min helg istället.. I fredags åt vi ryggbiff med pommes frites och kryddig bea-sås. Lördag: Enchilladas. Och nu står en potatis/kassler-gratäng i ugnen och puttrar och jag är så huuuuungrig!!!
ninnisky
09-10-2005, 17:55
i går, lördag ,blev det rådjursgryta med potatis och hemmafixad vinbärsgelee, till efterrätt nybakad äppelkaka med vaniljsås. i dag grönsakssoppa och pannkakor med tranbärssylt.
igår glömde jag äta, och i dag blev det kebabrulle
wolkenkrabber
09-10-2005, 19:49
åt PAsta med spenat och skinka, färdig mat, skall tilläggs käka pizza från igår senare ikväll
netaave
09-10-2005, 21:05
Idag gjorde jag ungersk gulash, har jag inte gjort på åratal, jättegott var det.
Skulle ha gjort en pastagratäng igår men det blev "skräpmat" (nuggetsmål med strips från Max) i stället. Idag blev det lasagne.
Elisabeth-Västkustkolonisten
14-10-2005, 13:41
Är det någon som har ett bra, enkel men god recept till fläskfile?
Elisabeth
CITAT (Elisabeth-Västkustkolonisten @ 14-10-2005, 14:41) Är det någon som har ett bra, enkel men god recept till fläskfile?
Elisabeth Det här tycker jag är både gott och enkelt: Fläskfilé från Caribien 4 port. 1 fläskfilé 1 msk olja 1-2 gula lökar 2 msk curry 3 dl kycklingbuljong 3 dl kokosmjölk 1/2 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar Hacka löken och fräs den mjuk med curryn i en stekpanna. Skär fileen i centimetertjocka skivor och låt den bli genomstekt i ca 10 min. Tillsätt buljong, kokosmjölk och kryddorna. Koka upp, sänk sedan värmen och småkoka ca 20 min. Servera med ris.
netaave
16-10-2005, 09:50
Idag ska jag göra fiskgratäng med bladspenat, skaldjurssås och hemlagat mos.
evarina
16-10-2005, 13:04
Lite sent nu kanske, men vi åt i lördags: Svampsoppa till förrätt Enbärskryddad renskav med klyftpotatis till huvudrätt och Lingonparfarit med varm kolasås till efterrätt.
Ikväll ska vi äta kalops. Den står klar ute på balkongen sedan igårkväll. Mums!
Kokar krabba snart. 2 tjockisar - passar bra med lite söndagsrelax när barnen somnat vid 8-snåret
AnnammA
16-10-2005, 18:55
CITAT (Elisabeth-Västkustkolonisten @ 14-10-2005, 14:41) Är det någon som har ett bra, enkel men god recept till fläskfile?
Elisabeth Det här provade jag att laga i fredagskväll, och det var faktiskt inte helt fel KREOLSKANS SPÄNNANDE FLÄSKFILEGRYTA. 600 g FLÄSKFILE delas till 2-3 cm tjocka skivor och brynes, kryddas och lägges i tjockbottnad gryta 3 st "HETA KORVAR" skäres i slantar och brynes; lägges i grytan Strö över 1msk MJÖL och rör om. Späd med 3-4dl GRÄDDE och koka upp Strimla 1 st RÖD PAPRIKA; tärna 1 ÄTTIKSGURKA, och tillsätt grytan tillsammans med 20-25 st SYLTLÖKAR och 20-25 SVARTA OLIVER Låt allt puttra på svag värme ca 10 min. Smaka av och servera tillsammans med sallad, cous-cous, ris och dyl SMAKLIG SPIS! AnnA
*Felix matte*
16-10-2005, 19:08
Enkel och god "vardagsrätt"... gör jag ofta.
Fläskfilé stor brk champinjoner i skivor grädde salt svartpeppar lökpulver 1tsk kinesisk soja
Skär filén i strimlor som brynes i smör hacka champinjonskivorna till mindre bitar och låt bryna med en stund salta och peppra häll på grädde (valfri sort) Låt puttra i ca 20 min
Servera med kokt ris el potatis
jag har kokt broccoli till
Latmasken i mig gjorde ris, sweet chili sås (1 burk lättfraich och en påse Sweet chili-pulver för kalla såser) och så fräste jag på ett par köttbitar till.´ Glömde grönsakerna dock
Ikväll ska vi ha laxfilé med kokosmjölksås. Imorgon blir det fetaostpaj och på söndag ska vi ha pannkakor.
Vad ska ni ha till middag i helgen?
Sulawesii
18-11-2005, 13:49
Pizza gjord hos pizzabagaren  .
idag panerad kotlett, klyftpotatis och bearnaisesås imorgon potatismos och korv söndag stek, kokt potatis och sås
Zarah P
18-11-2005, 14:37
Vad ni är strukturerade! Jag har ingen aning om vad vi ska äta i helgen - jag vet inte ens vad vi ska äta till middag, och vad vi skulle ha till lunch visste jag inte förrän jag satte mig till bords, för det var det sambon som lagade... Jag känner mig helt slarvig nu.
Det här ska vi äta
Supergott - prova det!!!!
Köttfärssås med Ajvar Relish och sambalkryddad haricot vertes
300 g köttfärs, mager 1,5 st gul lök(ar) 1 st vitlöksklyfta(or) 2 msk mjukost, typ grevé, 9 % 2 msk tomatpuré 2 msk Ajvar Relish 1 tsk sambal oelek 1 dl laga lätt 1,5 dl vatten 0,5 st buljongtärning, (ex grönsaksbuljong) 300 g pasta, jag tar fullkorn 1,5 st röd paprika 1,5 dl majskorn 150 g haricots verts salt och peppar
Tillagning:
1. Hacka löken och vitlöken. Stek köttfärsen tillsammans med löken utan fett i en teflonpanna. Krydda med lite salt och en aning peppar.
2. Skär paprikan i bitar. Tillsätt mjukost, tomatpuré, ajvar relish, sambal, laga lätt, vatten, buljongtärning och paprikabitar. Låt koka 10 minuter. Tillsätt haricot vertes och majs. Låt koka några minuter till.
3. Servera penne med köttfärssåsen. Dekorera med färsk örtkrydda.
MUMS!!!!
netaave
18-11-2005, 15:01
Vi ska äta latmanskyckling ikväll. Man rensar färdiggrillad kyckling och lägger i en ugnsform pudrar över curry blandar en till två burkar tomatsoppa med lika delar grädde, häller det över och på med lite ost och in på 225 gr tills osten smält och det fåttlite färg ca 20 min Till det basmatiris och baugetter med brieost lite vin kanske I morgon är det riktig fest då är det paltbröd med fläsk och vitsås.
CITAT (Zarah P @ 18-11-2005, 14:37) Vad ni är strukturerade! Jag har ingen aning om vad vi ska äta i helgen - jag vet inte ens vad vi ska äta till middag, och vad vi skulle ha till lunch visste jag inte förrän jag satte mig till bords, för det var det sambon som lagade... Jag känner mig helt slarvig nu.  Hm, ja, vi känner oss bäst själva hemma .... Är inte middagarna planerade så blir det bara pannkaka av alltihopa om ni ursäktar den oavsiktliga ordvitsen!
mamamaggan
18-11-2005, 16:34
I morgon blir det stekt torskfilé med hemgjort potatismos, råa morötter och lingonsylt.
På söndag tror jag det blir kyckling eller något kött, kanske fläskkotletter.
netaave
18-11-2005, 17:17
CITAT (mamamaggan @ 18-11-2005, 16:34) I morgon blir det stekt torskfilé med hemgjort potatismos, råa morötter och lingonsylt.
. Torskfilé och lingonsylt????????? Fy det vänder sig i magen på mig.
*Felix matte*
18-11-2005, 17:32
CITAT (netaave @ 18-11-2005, 15:01) I morgon är det riktig fest då är det paltbröd med fläsk och vitsås.  Vad är paltbröd?
Om jag minns rätt är paltbröd runda svarta "hålkakor" som man kokar och till det äter man stekt fläsk och vanlig vit sås. Minns det från min barndom, har nog inte smakat det på 60 år. Skulle vara spännande men vet inte ens om det finns här i Skåne.
Eva i Skåne
18-11-2005, 18:17
CITAT (Rossi @ 18-11-2005, 15:01) CITAT (Zarah P @ 18-11-2005, 14:37) Vad ni är strukturerade! Jag har ingen aning om vad vi ska äta i helgen - jag vet inte ens vad vi ska äta till middag, och vad vi skulle ha till lunch visste jag inte förrän jag satte mig till bords, för det var det sambon som lagade... Jag känner mig helt slarvig nu. :blink: Hm, ja, vi känner oss bäst själva hemma .... Är inte middagarna planerade så blir det bara pannkaka av alltihopa om ni ursäktar den oavsiktliga ordvitsen!  Pannkakor äv väl inte så dumt Det tar jag till då och då när jag inte har tänkt ut nåt i förväg och inte känner för att laga "riktig" middag. Vi planerar inte heller långt i förväg. I bästa fall tar vi fram nåt ur frysen på morgonen. Ibland inhandlas det middagsmat efter jobb. När barnen var små gjorde vi (periodvis) veckomatsedlar och det blev säkert både nyttigare och billigare då, men... det är ju inte fel med en pizza ibland när ingen vill laga till nåt
*Felix matte*
18-11-2005, 18:24
DETTA hittade jag när jag letade efter paltbröd på google Scrolla ner en bit på sidan så hittar du receptet.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
|
|
 |
|
|