Lemon curd tillagningstid ca 1 timme
1 dl citronsaft
2 rågade tsk finrivet citronskal
225 g socker ( ca 2 3/4 dl)
3 väl vispade ägg
100 g osaltat smör
Lägg socker, citronskal och saft i en värmetålig skål och ställ den i en stor kastrull med sakta kokande vatten. Rör om tills sockret löst sig, rör sedan i de vispade äggen och blanda ordentligt. Dela smöret i 4 delar, lägg en del i skålen och rör om tills den smälter. Tillsätt sedan smöret bit för bit under ständig omrörning och se till att varje bit har smält, innan nästa läggs i.
Fortsätt att koka och röra om och skrapa av sidorna och botten av skålen då och då, tills massan har en krämig konsistens. Häll den sedan i en värmd, steriliserad kruka eller glasburk. Låt den kallna, innan den täcks över. förvara på sval, torr plats. Hållbar 4 veckor.
Lycka till!