Jag är väldigt sugen på att experimentera med att göra pickles av årets skörd av squash, gurka, vaxbönor, harricot vert, morötter och olika örter. Experimentlustan förtas dock av oro för att konserveringen ska misslyckas. Jag gillar inte söta inläggningar men ser att de flesta recept med inläggningar innehåller massor av socker. Måste man ha det? Och hur är det med värmebehandlingen? Måste det vara kokhett när burken tillsluts?Jag vill gärna "mixtra" med både vinäger och ättika. Finns det någon som känner sig kunnig om detta?
Jag vet bara att i dag fick jag ett svar från Åsa med en länk till ett recept med cornichons och i det receptet ingår inte socker. För mig är det första gången jag provar ett recept utan socker. Du hittar det i min tråd om cornichonger.
Prova att mjölksyra, det är gott och nyttigt och sockerfritt
Cornichonrecepter var spännande. Undrar vad "pickling salt" är för något? Jag har fått för mig att man ska undvika jodberikat salt till konserver, kan det vara det?
Mjölksyrning är jag intresserad av att prova men just nu känns det som lite överkurs.....