Här kommer ett recept jag fått av min mor på en snabbgjord hallonkaka. Man kan givetvis använda andra bär el blanda olika sorter. Jag blandade blåbär och hallon och det blev jättegott.
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g smält smör el margarin
250 g hallon el andra bär
Rör alltsammans (EJ VISPA)
Här kommer fortsättningen, råkade klicka där jag inte skulle.
Rör alltså alltsammans (ej vispa) utom smöret, rör sedan ner smöret och bred ut smeten i en rund sockerkaksform, fördela bären ovanpå.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min i 175 graders ugnsvärme.
Låt svalna lite, servera med pudrad florsocker över, ev lite grädde el vaniljsås.
Det går givetvis att dubblera receptet för att göra i långpanna.
Lycka till!
Catta
netaave
30-08-2005, 21:21
Den där liknar min 2-2-2-75-kaka
2 ägg
2 socker
2 mjöl
75 gr smält smör
annars gör jag lika fast jag har inget bakpulver så min blir nog mer pajaktig, tar bär eller frukt efter tillgång och säsong.