råse-marie
15-08-2005, 15:34
Vad ska jag göra saft , kräm ???
Jag har fler påsar med frusna jordgubar men nu behöver jag lite plats i frysen .
har ni några enkla recept
Kolla i receptavdelningen...
Mvh
Fenja
sylt är gott
kräm också, sköter sig själv, bara att koka
Susanna
15-08-2005, 19:44
Jordgubbssås är jättegott! Jag använder den till glass, mjölkdrinkar, kladdkaka etc. Fast hållbarheten är kort. Jag brukar frysa in sås istället för hela gubbar. I vilket fall: kör 5 dl jordgubbar med 0,5-0,75 dl socker i stavmixer. Klart!
wolkenkrabber
15-08-2005, 20:31
micra dem så de blir varma o blöta och ät med vanilj glass
passar bättre i receptavdelningen?
Smekajsa
15-08-2005, 20:45
Om du har lite frusna rababer också kan du göra en underbar marmelad. Ta 2 stjälkar rabarber per 2l jordgubbar, så blir det lagom syrligt och gott.
solkatten
16-08-2005, 09:14
Håller med Susanna
Kör jordgubbarna i mixern med lite socker, perfekt i filmjölken, tar mindre plats i frysen.
Passar suveränt till en kladdig chokladtårta med vispad grädde.
Biggan_
16-08-2005, 09:57
Mosa med socker i lagom mängd och frys in. Gott till plättar och i rulltårta.
AnnammA
16-08-2005, 12:00
Jordgubbssaft,egenkokt, är väldigt gott! Sedan kan man göra något som heter sommarkräm, då man kokar saft och potatismjöl och vatten till en kräm, och slutligen rör i de frusna bären. Receptet är en klassiker som du säkert hittar i vilken vanlig kokbok som helst. Mycket god!
Hälsn
AnnA
råse-marie
16-08-2005, 12:02
Tack för alla tips .
AnnammA
16-08-2005, 12:02
Och jag glömde bort: jordgubbspaj, gjord på smuldeg. Har du några blåbär att tillföra blir de som pricken över i:t!
Hälsn
AnnA
Bettson
16-08-2005, 14:03
Va, fick ni jordgubbar över.........
Kör dem frusna i mixer tillsammans med naturell yoghurt och litta (obs, skånska) socker. Perfekt om det är lite kallt. Ganska nyttigt godis.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.