Är det någon som har ett bra recept där kantareller och kött ingår? Vad som helst.
Alltså, jag brukar göra kantarellsås eller stuvning att servera till kött.
Har jag riktigt mycket kantareller brukar jag blanda i köttfärslimpan.
Har jag få vill jag helst njuta av dem stekta som de är i smör med bara lite salt som tillsats...
Finns det mycket kantareller i de svenska skogarna?
Mulle
netaave
16-08-2005, 13:23
CITAT (mulle @ 16-08-2005, 12:52)
Finns det mycket kantareller i de svenska skogarna?
Mulle
Just nu är det väldigt mycket!
lavendel2
16-08-2005, 15:55
En köttfärspaj med kantarell stuvning är så djävulusiskt gott!
En pajdeg...
En köttfärsröra med lök ,vitlök och tomatpure..krydda efter smak!
Smörbrynta kantareller som blandas ner i en god stuvning!
Riven ost ovanpå!
Gratinera !
Såå gott!
Detta är gott!
Fylld sconeslängd
Blanda samman 4dl vetemjöl,2tsk bakpulver,1tsk socker
1/2tsk salt.Finfördela 50gram smör i detta,tillsätt sedan
11/4-11/2dl mjölk och arbeta snabbt ihop degen.
Finhacka en stor lök,fräs den i smör tillsammans med
1l finhackad svamp och 1-2hg rökt skinka.Strö över
1msk mjöl,späd med grädde så det blir an sammanhängande
massa.Smaksätt med salt,peppar och finklippt gräslök.
Kavla ut degen till en rektangulär kaka,lägg fyllningen
som en sträng i mitten.Sporra kanterna i breda remsor
och vik upp dessa mot varandra varannan gång från var sida.
Lägg längden på en smord plåt,grädda i 250 gr varm ugn ca
15-20 min eller tills den har fått fin färg.
För att få ännu finare färg pensla med uppvispat ägg
innan gräddningen
I vintras komponerade jag en sås till stekt renfilé med följande ingredienser: Matlagningsgrädde, grönsaksbuljong, lite soja, lite vinbärsgele, chipotle och kantareller. Över anrättningen strödde jag flagad, rostad vitlök. Klyftpotatis med skalen kvar hade jag till. Smakkombinationen ren - chipotle-kantarell var ohyggligt lyckad.
Den här pajen är så otroligt god! Inget vanligt kött i, men istället ren/älgskav.
VILTPAJ, 4-5 pers
Pajdeg:
2 1/2 dl vetemjöl
75 g smör
3/4 dl Kesella Mager
Fyllning:
1 paket ren- eller älgskav, ca 250 g
2 gula lökar
200 g kantareller
75 g rökt skinka
1 tsk salt
8-10 krossade enbär (kan uteslutas)
1/2 tsk timjan
1 krm vitpeppar
1 msk vetemjöl
1 1/2 dl vispgrädde/matlagningsgrädde
1 1/2 - 2 dl riven lagrad ost
Sätt ugnen på 225°. Hacka ihop mjöl och smör. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut den i en pajform, ca 23 cm i diameter. Nagga med gaffel. Ställ in den i kylen och låt den vila ca 30 min. Gör fyllningen under tiden.
Bryn renskavet i lite smör i en stekpanna. Sära på köttskivorna med en gaffel. Lägg över köttet i en gryta.
Skala och hacka löken. Skiva svampen. Fräs lök och svamp i lite smör. Lägg sedan över det i grytan med köttet. Hacka skinkan och tillsätt den samt alla kryddor. Strö över vetemjölet och rör om. Späd med grädde. Koka på svag värme ca 5 minuter.
Förgrädda pajskalet 10-15 minuter mitt i ugnen. Ta ut pajskalet och höj ugnstemperaturen till 250°. Lägg fyllningen i pajskalet. Strö över osten. Grädda ytterligare ca 10 minuter.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.