Full version: Kantareller
Nanna
r det ngon som har ett bra recept dr kantareller och ktt ingr? Vad som helst.
rosita
Allts, jag brukar gra kantarellss eller stuvning att servera till ktt.
mulle
Har jag riktigt mycket kantareller brukar jag blanda i kttfrslimpan.
Har jag f vill jag helst njuta av dem stekta som de r i smr med bara lite salt som tillsats...
wub.gif
Finns det mycket kantareller i de svenska skogarna?
Mulle
netaave
CITAT (mulle @ 16-08-2005, 12:52)
Finns det mycket kantareller i de svenska skogarna?
Mulle

Just nu r det vldigt mycket!
lavendel2
En kttfrspaj med kantarell stuvning r s djvulusiskt gott!
En pajdeg...
En kttfrsrra med lk ,vitlk och tomatpure..krydda efter smak!
Smrbrynta kantareller som blandas ner i en god stuvning!
Riven ost ovanp!
Gratinera !
S gott! tongue.gif
mkall
Detta r gott!

Fylld sconeslngd
Blanda samman 4dl vetemjl,2tsk bakpulver,1tsk socker
1/2tsk salt.Finfrdela 50gram smr i detta,tillstt sedan
11/4-11/2dl mjlk och arbeta snabbt ihop degen.
Finhacka en stor lk,frs den i smr tillsammans med
1l finhackad svamp och 1-2hg rkt skinka.Str ver
1msk mjl,spd med grdde s det blir an sammanhngande
massa.Smakstt med salt,peppar och finklippt grslk.
Kavla ut degen till en rektangulr kaka,lgg fyllningen
som en strng i mitten.Sporra kanterna i breda remsor
och vik upp dessa mot varandra varannan gng frn var sida.
Lgg lngden p en smord plt,grdda i 250 gr varm ugn ca
15-20 min eller tills den har ftt fin frg.
Fr att f nnu finare frg pensla med uppvispat gg
innan grddningen
gutta
I vintras komponerade jag en ss till stekt renfil med fljande ingredienser: Matlagningsgrdde, grnsaksbuljong, lite soja, lite vinbrsgele, chipotle och kantareller. ver anrttningen strdde jag flagad, rostad vitlk. Klyftpotatis med skalen kvar hade jag till. Smakkombinationen ren - chipotle-kantarell var ohyggligt lyckad.
Castea
Den hr pajen r s otroligt god! Inget vanligt ktt i, men istllet ren/lgskav.


VILTPAJ, 4-5 pers

Pajdeg:

2 1/2 dl vetemjl
75 g smr
3/4 dl Kesella Mager


Fyllning:

1 paket ren- eller lgskav, ca 250 g
2 gula lkar
200 g kantareller
75 g rkt skinka
1 tsk salt
8-10 krossade enbr (kan uteslutas)
1/2 tsk timjan
1 krm vitpeppar
1 msk vetemjl
1 1/2 dl vispgrdde/matlagningsgrdde
1 1/2 - 2 dl riven lagrad ost


Stt ugnen p 225. Hacka ihop mjl och smr. Tillstt Kesella och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut den i en pajform, ca 23 cm i diameter. Nagga med gaffel. Stll in den i kylen och lt den vila ca 30 min. Gr fyllningen under tiden.

Bryn renskavet i lite smr i en stekpanna. Sra p kttskivorna med en gaffel. Lgg ver kttet i en gryta.

Skala och hacka lken. Skiva svampen. Frs lk och svamp i lite smr. Lgg sedan ver det i grytan med kttet. Hacka skinkan och tillstt den samt alla kryddor. Str ver vetemjlet och rr om. Spd med grdde. Koka p svag vrme ca 5 minuter.

Frgrdda pajskalet 10-15 minuter mitt i ugnen. Ta ut pajskalet och hj ugnstemperaturen till 250. Lgg fyllningen i pajskalet. Str ver osten. Grdda ytterligare ca 10 minuter.
Detta r en "enklare" version av forumet. Fr att se forumet med formatering och bilder kan du klicka hr.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon