Hannele
kanske inte säsong, men jag kan inte låta bli att dela med mej: wub.gif

MASKROSSOPPA - rötterna grävs upp på hösten (september)

Maskrosrötter och blad
Potatis
Mjölk eller vatten

Tvätta och skala maskrosrötterna, skär dem i
1-2 cm bitar, de tjockaste klyvs. Strimla bladen. Koka bitarna ca 3 min i saltat vatten. Släng kokvattnet. Tillsätt en lika stor mängd skalad potatis som maskrosrötter och nytt kokspad. Låt koka tills allt känns mjukt. PurÈa och tillsätt mjölk eller vatten. Krydda och låt koka färdigt. Servera t.ex. med stekta brödtärningar.
Hannele
En vårdelikatess:

MASKROSSALLAD

1 l maskrosblad
1 burk krossad ananas eller

0,5 l maskrosblad
0,5 l almfrukter eller

1 l maskrosblad
1 l harsyreblad
1 dl granskott (OBS! Granskott får ej plockas utan markägarens lov.

Garnering: kokt, hackad äggvita
finhackade maskros- blommor
krasse eller

Maskrosblad
Riven morot
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon