Hej, vart sugen på att baka något med morötter idag, så det blev en kaka och morotsbröd. Barnen vart helt galna i kakan, tyckte den var jättegod. Så, jag vill vidarebefodra receptet till er alla, tycker att ni förtjänar det.
Mina barn trodde att det var en chokladkaka!?..... ville inte berätta sanningen, detta verkar vara det enda sättet jag kan få Felix 7 år att äta
grönsaker..... Kanske har ni andra några tips? Jag har läst om glassen i tidningen. Nåväl, lyder som följer...
Morotskaka
4 ägg
350 gr rivna morötter
2 dl olja
4½ dl vetemjöl
4½ dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 tsk kanel
100 g philadelphiaost
0.5 dl mjukt smör
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Vispa ägg + morötter + olja poröst
Blanda i mjöl+ socker+ bakpulver+ bikarbonat+ salt+ kanel
Häll i smörad form. Grädda 50 minuter i 160 grader.
Blanda glasyr och bre på när kakan svalnat. Lycka till!
Jag struntade i glasyren, kakan blir väldigt saftig i sig självt, onödiga kalorier tycker jag personligen.
Hoppas att ni tycker om den
Mvh Lena