smajlizz
Dela gärna med er isf smile.gif
Fenja
Har du kollat i receptavdelningen?
Mvh
Fenja
smajlizz
Japp, har kollat där och tänkte pröva lyckan här..
rosita
Du kan ta ditt vanliga brödrecept och blanda i örter du tycker om. Till en deg med 5 dl degvätska blandar man i 1 - 2 msk torkade örter, t ex 1 msk oregano och ½ msk sellerisalt. Om du ska använda färska örter får du ta i mer, jag skulle tippa på 3 - 5 msk. smile.gif
Cilla
I år har jag gjort nässelmjöl och givit till några bagare. De blandar det i mjölet och brödet lär bli grönprickigt och gott.

Nässelmjöl gör man helt enkelt genom att torka nässlorna, handmala och lägga på burk.
smajlizz
Tack så mycket för tipsen! biggrin.gif
cleo
Hej,
Här kommer ett recept på ÖRTBRÖD.

50 gr smör
2 dl mjölk
50 gr jäst
3/4 dl ljus sirap
2 tsk salt
200 gr keso
5 msk färsk hackad basilika
5 msk färsk hackad persilja
4 dl grahamsmjöl
ca 7 dl vetemjöl

Smält smöret o blanda i mjölken, låt bli fingervarmt.
Lös jästen i degspadet, tillsätt sirap,salt, keso och örterna. Blanda väl. Rör ner allt grahamsmjöl och vetemjöl lite i taget. Arbeta samman till en smidig men lite fuktig deg. Låt jäsa i 45 minuter under duk.
Tag upp degen, knåda den väl. Forma till ett stort eller två mindre bröd. lägg på smord plåt. Låt jäsa i 20 minuter.
Pensla brödet med ägg och strö ev på lite grovt salt.

Sätt in den i 200 grader varm ugn, men sänk genast temperaturen till 175 grader.

Grädda brödet i ca 20-25 minuter, tills det känns ihåligt när man knackar på det. Låt brödet svalna under bakduk.

Lycka till!
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon