Hur gör ni? Mina tomater mognar för fort nu och jag vill torka, men är inte riktigt hundra på hur man gör. Har hört nåt om ugnen och 50 grader i ca ett dygn. Är jag helt ute och cyklar? Nån som vet?
rosita
04-09-2005, 09:21
Ja, det är helt rätt! 50 - 60 grader ca ett dygn med ugnsluckan på glänt.
Gillan
04-09-2005, 09:59
Tack så hemskt mycket
Gillan
07-09-2005, 04:24
Nu har jag torkat en hel del tomater och de blev super-duper
AnitaO
07-09-2005, 06:13
Gott Det tipset ska jag också prova. Hur förvarar man dom sen när dom är torkade?
Gillan
07-09-2005, 06:17
Jag har lagt mina i torra och väl rengjorda glasburkar som håller tätt. Det borde gå bra
Biggan_
07-09-2005, 10:17
CITAT (Evgeni @ 07-09-2005, 07:17)
Jag har lagt mina i torra och väl rengjorda glasburkar som håller tätt. Det borde gå bra
Det går bra. Man kan också slå över olja, och även krydda oljan.
bikiv
07-09-2005, 21:08
Vad vet ni om att torka Gröna tomater på samma sätt?
ingrid fuxwall
10-09-2005, 21:23
Men vore det inte bättre att förvara de torkade tomaterna lite luftigare ? Som i papperspåsar ?
Talar av egen erfarenhet, fast jag har ju aldrig torkat tomater, men en massa annat som möglat om det varit för lufttätt
roax66
11-09-2005, 18:49
Hur stor bitar skall det vara när man lägger dem i ugnen? Hela/skivor/bitar?
Gillan
12-09-2005, 19:52
Jag delade de flesta i två delar, en del i tre. Jag har ingen " vetskap" , gjorde bara vad jag tyckte.
Vad gäller gröna tomater har jag ingen aning, men har med gott resultat lagt in dem. Och är väldigt nöjd med resultatet.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.