Hur gör ni? Mina tomater mognar för fort nu och jag vill torka, men är inte riktigt hundra på hur man gör. Har hört nåt om ugnen och 50 grader i ca ett dygn. Är jag helt ute och cyklar? Nån som vet?
rosita
04-09-2005, 09:21
Ja, det är helt rätt! 50 - 60 grader ca ett dygn med ugnsluckan på glänt.
Gillan
04-09-2005, 09:59
Tack så hemskt mycket
Gillan
07-09-2005, 04:24
Nu har jag torkat en hel del tomater och de blev super-duper
AnitaO
07-09-2005, 06:13
Gott Det tipset ska jag också prova. Hur förvarar man dom sen när dom är torkade?
Gillan
07-09-2005, 06:17
Jag har lagt mina i torra och väl rengjorda glasburkar som håller tätt. Det borde gå bra
Biggan_
07-09-2005, 10:17
CITAT (Evgeni @ 07-09-2005, 07:17)
Jag har lagt mina i torra och väl rengjorda glasburkar som håller tätt. Det borde gå bra
Det går bra. Man kan också slå över olja, och även krydda oljan.
bikiv
07-09-2005, 21:08
Vad vet ni om att torka Gröna tomater på samma sätt?
ingrid fuxwall
10-09-2005, 21:23
Men vore det inte bättre att förvara de torkade tomaterna lite luftigare ? Som i papperspåsar ?
Talar av egen erfarenhet, fast jag har ju aldrig torkat tomater, men en massa annat som möglat om det varit för lufttätt
roax66
11-09-2005, 18:49
Hur stor bitar skall det vara när man lägger dem i ugnen? Hela/skivor/bitar?
Gillan
12-09-2005, 19:52
Jag delade de flesta i två delar, en del i tre. Jag har ingen " vetskap" , gjorde bara vad jag tyckte.
Vad gäller gröna tomater har jag ingen aning, men har med gott resultat lagt in dem. Och är väldigt nöjd med resultatet.