CITAT (Christoffer @ 13-04-2003, 13:55)
Hur och till vad tillagar man cassava?
Jag tror att den kan heta manioca och tapioka har jag hrt ocks.
Det ska tydligen finnas blsyra i den som r giftig. Hur tar
man bort den?
Hoppas p svar
CHristoffer
I Asien ter man roten.
Man mste koka den lnge (exakt hur lnge vet jag ej). Sjlv har jag tit det som mellanml och d fick jag kassava enbart (smakade ingenting). Man kan skert ha det i matrtter p olika vis. Mnga bnder sljer dock sin kassava till fabriker som gr olika strkelseprodukter av roten. P vissa stllen i Afrika gr man nn form av soppa p lven, men det r ovanligt att lven ts. Antar att det beror p att lven r extra giftiga!
r cyanid blsyra, s finns det i hela vxten men mest i lven.
I vissa bcker r maniok kassava, i andra - inte! Har faktiskt inte fattat det n......
Manihot esculenta crantz r i alla fall kassavans latinska namn.
Det grs frsk att utfordra boskap med kassava i Asien.