CITAT (Christoffer @ 13-04-2003, 13:55)
Hur och till vad tillagar man cassava?
Jag tror att den kan heta manioca och tapioka har jag hört också.
Det ska tydligen finnas blåsyra i den som är giftig. Hur tar
man bort den?
Hoppas på svar
CHristoffer
I Asien äter man roten.
Man måste koka den länge (exakt hur länge vet jag ej). Själv har jag ätit det som mellanmål och då fick jag kassava enbart (smakade ingenting). Man kan säkert ha det i maträtter på olika vis. Många bönder säljer dock sin kassava till fabriker som gör olika stärkelseprodukter av roten. På vissa ställen i Afrika gör man nån form av soppa på löven, men det är ovanligt att löven äts. Antar att det beror på att löven är extra giftiga!
Är cyanid blåsyra, så finns det i hela växten men mest i löven.
I vissa böcker är maniok kassava, i andra - inte! Har faktiskt inte fattat det än......
Manihot esculenta crantz är i alla fall kassavans latinska namn.
Det görs försök att utfordra boskap med kassava i Asien.