Ta valfri mngd av valfria grnsaker, potatis innehller dock kolhydrater i sdan mngd att dom ger points. rtor och bnor r inte heller pointsfria, fast dr r det svitt jag vet proteininnehllet som r orsaken. Majs ger ocks points.
Exempel p grnsaker som kan fungera bra i den pointsfria grunden;
spenat
mangold
gul lk
vitlk
rdlk
purjolk
morot
klrot
rotselleri
palsternacka
tomat
paprika
svamp av alla slag
blomkl
broccoli
vitkl
savoykl
brysselkl
Kombinera olika grnsaker och koka i ganska lite spad. Spadet ska vara ganska starkt kryddat och vl saltat - det r bttre att spda med vatten i efterhand n att f en fr "blaskig" soppa. Kryddor - alla! Ta det som du tycker passar till grnsakerna du valt! Vlj bland frska eller torkade rtkryddor, curry, frskmald peppar av olika slag, rtsalt, chili m fl.
Ha grna i finhackade frska frgglada grnsaker som slutklm. Mixa om du vill och grnsakerna du har valt lmpar sej fr det. Eller mixa ngra av grnsakerna och lgg i bitar av de andra. T ex mixad rotselleri och morot + hela kokta bitar av blomkl och broccoli + finhackad frsk rd paprika och det grna frn frsk lk.
Trevliga kombinationer;
lk, vitlk, tomat, paprika
lk, svamp, blomkl
lk + flera olika klsorter i olika "format"
lk, paprika, palsternacka
lk, rotselleri, palsternacka + strimlad spenat
lk, spenat, vitlk (krydda grna med muskot)
Vill du har liiite points i kan du frsa grnsakerna i en tesked olivolja, en point, eller ha i hnsbuljongtrning. En potatis i ger ytterligare en point. Lite rtor, bnor eller majs ger ytterligare ngon point. Roa dej grundligt, t sen och njut av smakerna!!


