Ta valfri mängd av valfria grönsaker, potatis innehåller dock kolhydrater i sådan mängd att dom ger points. Ärtor och bönor är inte heller pointsfria, fast där är det såvitt jag vet proteininnehållet som är orsaken. Majs ger också points.
Exempel på grönsaker som kan fungera bra i den pointsfria grunden;
spenat
mangold
gul lök
vitlök
rödlök
purjolök
morot
kålrot
rotselleri
palsternacka
tomat
paprika
svamp av alla slag
blomkål
broccoli
vitkål
savoykål
brysselkål
Kombinera olika grönsaker och koka i ganska lite spad. Spadet ska vara ganska starkt kryddat och väl saltat - det är bättre att späda med vatten i efterhand än att få en för "blaskig" soppa. Kryddor - alla! Ta det som du tycker passar till grönsakerna du valt! Välj bland färska eller torkade örtkryddor, curry, färskmald peppar av olika slag, örtsalt, chili m fl.
Ha gärna i finhackade färska färgglada grönsaker som slutkläm. Mixa om du vill och grönsakerna du har valt lämpar sej för det. Eller mixa några av grönsakerna och lägg i bitar av de andra. T ex mixad rotselleri och morot + hela kokta bitar av blomkål och broccoli + finhackad färsk röd paprika och det gröna från färsk lök.
Trevliga kombinationer;
lök, vitlök, tomat, paprika
lök, svamp, blomkål
lök + flera olika kålsorter i olika "format"
lök, paprika, palsternacka
lök, rotselleri, palsternacka + strimlad spenat
lök, spenat, vitlök (krydda gärna med muskot)
Vill du har liiite points i kan du fräsa grönsakerna i en tesked olivolja, en point, eller ha i hönsbuljongtärning. En potatis i ger ytterligare en point. Lite ärtor, bönor eller majs ger ytterligare någon point. Roa dej grundligt, ät sen och njut av smakerna!!