Hej
Jag tycker det verkar gå bra att så kryddor hela sommaren.. Brukar fuska genom att köpa timjan, fransk dragon och rosmarin färdigsådd på tex ICA. Salvia , myntor, gräslök, persilja, pimpinella och gurkört går bra att fröså.
Något som alltid fungerar är basilika! sår på fönsterbrädan nästan året runt i en gammal fruktskål i plast, ganska vid och 10 cm hög. fulllt med frön strör jag, litet jordlager och så vattna vattna. Nyp av dem då och då så grenar sig de bästa exemplaren, resten äter jag färska allt efersom. Har lyckats även i zon 5 i mars (ganska mörkt där då) att få fram stora fina plantor som jag mixar med skållad mandel, västerbottensost och olivolja till fantastisk norrländsk pesto. Basilika måste stå soligt skyddat och absolut frostfritt över 10 grader plus om den ska gå att ha ute. Har den alltid i kruka även om jag numera bor i zon 3