Är det någon som vet om man kan frysa in Transparant Blanche och Ingrid Marie? Har läst någonstans att inte alla äpplen tål infrysning i klyftor.
Tack på förhand!
Gabi
Jag brukar göra det ibland.
När man tinar dom blir dom jättesnabbt bruna och fula, så det kan vara bra att t.ex. inte låta dom tina helt.
Har själv bara använt till äppelpaj, och då har jag stoppat i dom djupfrysta och direkt in i ugnen.
netaave
11-09-2005, 16:06
Man kan frysa dom i lite lag man gjort av vatten, socker och citronsyra, jag brukar höfta lite med propotionerna men ett par msk socker och nån tsk citronsyra i 4-5 dl vatten som får ett uppkok, sen häller jag det varmt över äppelklyftorna i en burk som jag sen fryser i. Då blir det äppelsmak på lagen också och jag kan bara tömma i en kastrull om jag vill göra kräm. Gör jag paj så tinar jag så pass att lagen kan separeras, visst kan en del bli bruna då men i pajen syns ju inte det.
Ophelia
11-09-2005, 17:13
Har gjort som AnitaGg med både Transparante och Ingrid Marie. Har inte märkt någon skillnad i pajsmaken.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.