Gabi
Är det någon som vet om man kan frysa in Transparant Blanche och Ingrid Marie? Har läst någonstans att inte alla äpplen tål infrysning i klyftor.
Tack på förhand!

Gabi
AnitaO
Jag brukar göra det ibland.
När man tinar dom blir dom jättesnabbt bruna och fula, så det kan vara bra att t.ex. inte låta dom tina helt.
Har själv bara använt till äppelpaj, och då har jag stoppat i dom djupfrysta och direkt in i ugnen.
netaave
Man kan frysa dom i lite lag man gjort av vatten, socker och citronsyra, jag brukar höfta lite med propotionerna men ett par msk socker och nån tsk citronsyra i 4-5 dl vatten som får ett uppkok, sen häller jag det varmt över äppelklyftorna i en burk som jag sen fryser i. Då blir det äppelsmak på lagen också och jag kan bara tömma i en kastrull om jag vill göra kräm. Gör jag paj så tinar jag så pass att lagen kan separeras, visst kan en del bli bruna då men i pajen syns ju inte det.
Ophelia
Har gjort som AnitaGg med både Transparante och Ingrid Marie. Har inte märkt någon skillnad i pajsmaken. smile.gif
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon