Full version: Linfrögelé
Christoffer
När jag var liten gjorde morsan en gelé av linfrön för min mage, en tjock, genomskinlig massa, men när jag nu gjort det här hemma, så blir den inte alls så tjock, snarare vattnig. Jag frågade modern min, men hon mindes inte hur hon gjorde.

Hur gör man? Jag hällde bara på kokhett vatten på fröna, men det
blev inte mycket av det. Hur mycket frön ska man ha i, i förhållande
till vattnet?
myskmadra
Jag äter en del linfrö och har märkt att gelét varierar.
Prova ett annat märke! Saltås brukar ge dåligt med gelé.
Om man blötlägger linfrö över natt och sedan kokar upp blir det inte så mycket gelé. Det blir det däremot om man kokar upp linfrö och vatten direkt utan blötläggning.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon