CITAT (noora @ 15-09-2005, 10:58)
Körvel och basilika borde gå att frysa. Timjan brukar jag torka, och likaså dragon. Dragon kan egentligen vara bättre att frysa, den är lite knepig att få att behålla färgen och smaken vid torkning.
Vilken sorts dragon har du? Fransk dragon (den perenna) har aldrig blivit så stor för mig. Rysk dragon (som man kan fröså) brukar däremot bli ganska stor. Om det är rysk dragon du har rekommenderar jag att du skaffar fransk dragon till nästa år. Rysk dragon smakar i princip ingenting.
Jag har ett bestånd av en gammal perenn rysk dragon som är jättelik och som har kraftig smak. Finns det flera ryska sorter?
Den - och de flesta andra kryddorna - brukar jag torka i apparat eller i ugn.
Jag brukar också förvara kryddor så att jag först kör dem i mixer och sedan täcker det finfördelade med olivolja. Lätt att ta en eller ett par skedar till grytor, såser etc.
I synnerhet persilja´i olja är en så god gegga att vi brukar äta det som pålägg. Lite salt , peppar och kanske någon droppe sesamolja och mums!
Mulle