Hej!
Min bror har fått massor med papparfrukt.
Är det någon som har recept på vad man kan ha dem till?
Gärna inläggningar också ... ja allt
Ophelia
18-09-2005, 15:04
Jag är inte mycket för det där med att lägga in, sylta och safta (överlåter det till kära mor). Däremot så har jag hackat ner en chili i pyttebitar och fryst ner. Tar upp en lite när jag behöver under hösten/vintern (och hoppas att den har mildrats i smaken)
Olika sorter passar bra till olika saker. Tunnskaliga, som t.ex cayenne kan torkas och malas till pulver. Tjockskaligare sorter, som exempelvis jalapeno passar bra till inläggning eller frysning. Om mängderna inte räcker till hela burkar kan man blanda skivad pepparfukt i en pickles. Jag brukar också mixa ihop chile, vinäger, olja och kryddor till en pasta som jag värmebehandlar och sparar i burkar, typ sambal olek. Fast...glöm för all del inte att äta dem färska!
På
http://www.ortagarden.com/ finns en del recept. Jag har provat göra habanerosås efter deras recept, det blev jättebra!
Är tacksam för alla svar!
En härlig sida detta där man kan få så många bra råd och tips!