Hej,
Har fr mej att jag ngon gng tit biffar gjorda p palsternacka. Dom var kokta och sedan mosade och blandade med ????, formade till biffar, vnda i skorpmjl och stekta. Jag vill ha det men hittar inget recept!!! Ngon som vet hur man gr. Grna ocks frslag p god ss till. Tnkte ta med fullkornsris.
/Stina
netaave
27-09-2005, 13:41
Du kan gra smeten till den hr patn, men i stllet fr att gra den i ugnen s klickar du ut biffar och steker som du beskrev, ta tv gg.
Palsternacka och svamp r vldigt gott ihop s jag freslr svampss.
Vill du hellre gra en kall ss freslr jag att du har i frska rter.
RANDIG GRNSAKSPAT
4-5 medelstora mortter (600gr)
2-3 palsternackor (450 gr)
vatten, salt
TILL VARJE PUR:
1 tsk pot.mjl
4 msk crme fraiche
1 gg
3 krm salt
1 krm vitpeppar
Skala och koka mortter och palsternackor mjuka, var sort fr sig i lttsaltat vatten som tcker.
Lt rotfrukterna rinna av vl. Finfrdela dem sedan till pur i matberedare. Gr varje smet fr sig. Tillstt drefter pot.mjl, crme fraiche gg och kryddor.
Smrj en en rak bakform vl. Hll i hlften av morotspurn, dr efter hlften av palsternackspurn, sen morot och sist resten av palsternacks. Tck formen. Grdda patn p galler i nedre delen av ugnen i 175 gr i 50-60 min.
Lt patn kallna och stjlp upp den, servera med kryddgrn grddfilss.
Tack snlla!!! Min man tycker tyvrr inte om svamp s det gr inte med svampss. Jag r en kratta p rter - har du frslag p vad jag ska blanda i fr rter som kan bli gott????
/Stina
netaave
27-09-2005, 17:55
Dragon och timjan kanske, eller grslk och persilja eller alla 4.