eller till salladeller gratäng.

Torrsaltat kött.

Vi brukar ha rostbiff eller innanlår av nöt... bädda in köttet i grovsalt i en bunke lägg en tallrik på köttet och tyngd på.. jag brukar ta ett par burkar tomatkross.
Ställ bunken i sval eller skafferi som har lite lägre temperatur än rums.
Låt stå i några dagar upp till en vecka... ta upp och skölj av.
Skär i supertunna skivor...gott med potatissallad, på smörgås och istf chips framför teven.


Ångkokt kött.

ca 1 kg nötrulle el. fransyska
0,5 dl Caj P Stek & Grillolja
1 tsk salt
några varv svartpeppar
några varv pepparmix .. svart, vit, grön och rosé
1msk lökpulver
eller tar du de kryddor du gillar

Blanda kryddor och salt med grilloljan i en stadig plastpåse
lägg i köttet och förslut (säkrast med påsklämma)
Låt stå i sval el kyl 1 dygn

Ångkoka köttet till det har nått 75 grader

PS. Ångkokningstillsats finns att köpa på bl.a COOP för några tior.