CITAT (rosita @ 09-10-2005, 12:58)
Ugnsfri nötpaj med jordgubbar.
2 dl havregryn
1 dl färskpressad apelsinjuice
1 dl sötmandel
1 dl hasselnötter
1½ dl russin
½ vaniljstång
2 dl grädde
a krm rivet apelsinskal
1 l jordgubbar
Rosta havregrynen i en stekpanna, tillsätt apelsinjuicen. Mixa mandel och nötter, russin och havregryn. Tryck ut en 2 cm tjock botten på en tallrik. Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ur de svarta kornen. Vispa grädden med vanilj och apelsinrasp. Bred grädden över nötbottnen och garnera med jordgubbarna.
Lycka till!
Detta verkar ju bara för smarrigt. Ett tips i min smak, och jag har fler hösthallon kvar att dekorera med
Man kan ju dekorera med vilken frukt man vill och efter vilken säsong det är.