Hur tillagar man dem? Vilka delar? Hur länge? Hur äter man dem?
Tack
Hälsar pisanggoreng som aldrig odlat bönor tidigare...
Maria i Helsingborg
10-10-2005, 17:25
Jag TROR att man kan äta hela skidan när den är späd - båda sorterna. Nu, vid denna tiden, räknas de som kokbönor (som bruna bönor, du vet) och skall läggas i blöt och kokas till de är al dente eller sönderkokta. Vilket man föredrar och hur man skall servera dem
Hälsar Maria som också är en glad nybörjare
pisanggoreng
10-10-2005, 18:15
Aha, tack.
Hur länge ska de ligga i blöt..?
Maria i Helsingborg
10-10-2005, 18:19
CITAT (pisanggoreng @ 10-10-2005, 19:15)
Aha, tack.
Hur länge ska de ligga i blöt..?
Över natten blir bra...... Det går utan också men då får du koka dem längre.
pisanggoreng
10-10-2005, 18:21
Toppen!
Åbo
20-10-2005, 15:18
OBS
Rosenbönan räknas som giftig innan den har kokats (då bryts giftet ner). Gissar att man inte direkt dör om man äter den, men giftinformationscentralen rekommenderar till exempel att man kontaktar dem om ett barn fått i sig fler än fem bönor.
kryddan
20-10-2005, 18:40
nej, dör gör man inte men det blir tydligen som en rejäl magsjuka och det är ju mindre kul
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.