pisanggoreng
Hur tillagar man dem? Vilka delar? Hur länge? Hur äter man dem?

Tack smile.gif

Hälsar pisanggoreng som aldrig odlat bönor tidigare...
Maria i Helsingborg
Jag TROR att man kan äta hela skidan när den är späd - båda sorterna. Nu, vid denna tiden, räknas de som kokbönor (som bruna bönor, du vet) och skall läggas i blöt och kokas till de är al dente eller sönderkokta. Vilket man föredrar och hur man skall servera dem smile.gif

Hälsar Maria som också är en glad nybörjare
pisanggoreng
Aha, tack.

Hur länge ska de ligga i blöt..?
Maria i Helsingborg
CITAT (pisanggoreng @ 10-10-2005, 19:15)
Aha, tack.

Hur länge ska de ligga i blöt..?

Över natten blir bra......
Det går utan också men då får du koka dem längre.
pisanggoreng
Toppen! smile.gif
Åbo
OBS

Rosenbönan räknas som giftig innan den har kokats (då bryts giftet ner). Gissar att man inte direkt dör om man äter den, men giftinformationscentralen rekommenderar till exempel att man kontaktar dem om ett barn fått i sig fler än fem bönor.
kryddan
nej, dör gör man inte men det blir tydligen som en rejäl magsjuka och det är ju mindre kul wacko.gif
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon