CITAT (kristerh @ 17-10-2005, 12:17)
Förra året sålde de jättefina frigolitlådor med lock på Buhaus, vet inte om de har sådana i år men ring o kolla,
Annars kan du göra som min mamma brukar göra, hon lindar in äpplena i tidningspapper, äpplena lägger hon i en kartong, med mycket tidningar mellan varje lager äpplen, det brukar hålla bra även vid minusgrader,
krister
Det ska jag kolla!
Ja, min mamma gjorde likadant! Och första året, i november, med eget dignande äppelträd (kände mig RIK...) gjorde jag det också! Rullade in vartenda äpple i silkespapper, noga, noga (tog flera timmar) och lade i låda med tidningspapper runtomkring. Lådan stod så bra på balkongen! Till jul skulle jag ta fram äpplen... tog ut vartenda ett, synade och kastade de som möglat. Tog fram ca. 10 äpplen och lindande in dom andra lika omsorgsfullt i silkespapper och så ut med lådan på balkongen igen! Samma procedur upprepades i jan/feb. I slutet av mars var lådan nästan lika full som i november och då kastade jag alltihop!!! Fast äpplena i lådan var fullt ätbara och goda.
Varför? undrar man? Jo, det är väl den lilla ekorren i mig... samla... samla...och spara...
I år tänker jag försöka komma ihåg att jag har fina äpplen som kan ätas närsomhelst...
Jag gissar att det är fler än jag som har massor med frukt, bär och grönsaker från egen odling sparade på olika sätt (t ex i frys) från flera år tillbaka?