jaha, men men vart skulle kalket ta vägen om, man "kokar" vattnet då?
Det rena vattnet drar ju rakt upp i köksfläkten..

.
Man koncentrerar ju bara mängden kalk och salter genom att koka det...
Och genom att tillföra ännu mera kemikalier och dylikt så blir inte vattnet bättre anser jag, jag har varit i kontakt med tillverkarna av dessa "medel" som säljes av buitkerna för att få klara BESKED om vad som egentligen finns i deras förpackningar och HUR det nu skulle fungera.
De hänvisade mig vidare och vidare hela tiden, och det slutade med att de INTE kunde ge mig någon förklaring om VAD det var, utan det tillverkade detta och sålde det bara.
(Väldigt konstigt med jag håller mig hellre till det som verkligen ÄR rent och kanske inte alls dyrare i längden, folk tjänar en massa pengar på att påstå att "just deras preparat skulle vara så mycket bättre.."
Det enda som försvinner vid kokningen är KLORET inte salter eller kalk.
Men när man lagrar mycket av salter och annat i krukan så kan man plantera om lite oftare och på så sätt få växten att må lite bättre.
Som att byta lakan i sängen...

.