PIZZAOMELETT
Sätt ugnen på 225 grader (till gratineringen, rätten gör du på spisplattan)
Stek upp finhackad bacon i ett järn som tåler ugnsvärme.Vispa samman en omelettsmet och häll den över det brynta baconet i stekpannan. Låt omeletten stelna på mellanvärme och stick ner en gaffel emellanåt så lös smet rinner ner till botten. Detta brukar ta ett par minuter. Lägg skivade tomater i snyggt mönster ovanpå omeletten och strö över oregano. Strö till sist över en god riven ost och gratinera i ugnen tills osten smält och fått lite färg. Knäckebrödsmacka och en god grönsallad är gott till.
Man kan använda lite av det man har hemma till denna rätt. Jag har använt både salami och kryddstarka korvar i stället för bacon och jag har haft soltorkade tomater och mozzarellaost som pålägg på omeletten, gott vilket som.
Smaklig spis!
