Vi är inte så förtjusta i vit choklad så vi tog grädde i stället, (man kan ju ta ljus blockchoklad också) så dekorerade dottern med rosor och höstlöv, allt i marsipan.
Tryffeltårta
Botten:
300 gr mandelmassa
3 ägg
rivet skal av en apelsin
3 msk pressad apelsinsaft
ev likör eller konjak
kakaopulver
färgad marsipan
Mörk tryffel:
1 ½ dl vispgrädde
200 gr mörk choklad
Vit tryffel:
1 ½ dl vispgrädde
200 gr vit choklad
Botten:
Sätt ugnen på 175 gr
Riv mandelmassan fint, går enklast om den ligger i frysen en stund.
Vispa upp äggen och vispa i mandelmassan.
Tillsätt apelsinskal och saft.
Bred ut smeten i en smord form eller egentillverkad folielåda 20 x 20 cm.
Grädda i 25-30 min.
Låt den svalna och droppa ev lite likör över.
Tryffeln:
Koka upp grädden.
Hacka chokladen och häll grädden över denna, rör om till chokladen smält.
Vispa kraftigt och låt den stelna tills den är formbar.
Gör en mörk och en ljus.
Bred kanterna på tårtan med den mörka tryffeln.
Spritsa tryffeln diagonalt över tårtan, varannan rad mörk och varannan ljus.
Sikta över kakao.
Gör en ros + blad eller liknande till dekoration.
