Full version: Tryffeltårta
netaave
I veckans ÅR hittade jag denna tårta, lättgjord och fantastiskt god men mycket mäktig.
Vi är inte så förtjusta i vit choklad så vi tog grädde i stället, (man kan ju ta ljus blockchoklad också) så dekorerade dottern med rosor och höstlöv, allt i marsipan.

Tryffeltårta

Botten:
300 gr mandelmassa
3 ägg
rivet skal av en apelsin
3 msk pressad apelsinsaft
ev likör eller konjak
kakaopulver
färgad marsipan

Mörk tryffel:
1 ½ dl vispgrädde
200 gr mörk choklad

Vit tryffel:
1 ½ dl vispgrädde
200 gr vit choklad

Botten:
Sätt ugnen på 175 gr
Riv mandelmassan fint, går enklast om den ligger i frysen en stund.
Vispa upp äggen och vispa i mandelmassan.
Tillsätt apelsinskal och saft.
Bred ut smeten i en smord form eller egentillverkad folielåda 20 x 20 cm.
Grädda i 25-30 min.
Låt den svalna och droppa ev lite likör över.

Tryffeln:
Koka upp grädden.
Hacka chokladen och häll grädden över denna, rör om till chokladen smält.
Vispa kraftigt och låt den stelna tills den är formbar.
Gör en mörk och en ljus.

Bred kanterna på tårtan med den mörka tryffeln.
Spritsa tryffeln diagonalt över tårtan, varannan rad mörk och varannan ljus.
Sikta över kakao.
Gör en ros + blad eller liknande till dekoration.

Castea
Åh, vad fin! Och låter väldigt gott!
*Molly*
Å vilken fin tårta och säkert jätte smarrig wub.gif
Själv har jag tyvärr inget tålamod att göra såna där godsaker.
netaave
Jag hade sparat en bit men glömt den, som tur var hade jag tagit bort grädden, men annars var den fullt ätbar idag också trots att den stått i kylen en vecka.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon