Full version: Skåpstädarbröd
Berit
Idag är det igenmulet , snöfall, grått och trist, 0 grader, då passar det bra att städa köksskåp. Där finns mycket olika sorters mjöl 1 dl här och 1 dl där, så då får det bli
-
Skåpstädarbröd 2 st formbröd

5 dl 37 gradigt vatten
25 gr jäst
3 msk olja
2 tsk salt
högst 7 dl (grova) mjölrester
(frön, nötter, oliver, rökt fläsk, örter)
7-8 dl vetemjöl

När degen släpper bunken får den jäsa 1 timme under duk.

Knåda den färdig. Dela degen i 2 delar.

Lägg den i oljade och ströade formar.

Låt bröden jäsa till dubbel storlek c:a 45 min.

Grädda på nedersta falsen i 200 grader 35-50 min.

Bröd i form kan ta någon längre tid.

smile.gif
netaave
Här är ett till jag brukar göra på mjölslattar

Pias långpannebröd



2 påsar torrjäst
12 dl vatten
5 tsk salt
2,5 l mjöl, ej för grovt

Blanda alla torra ingredienser.
Värm vattnet till strax under 50 gr, och häll det över det torra.
Arbeta degen några minuter i maskin, eller för hand.
Jäs 1 timme.
Rör om, och jäs en timme till.
Häll upp degen på en långpanna.
Sätt samtidigt ugnen på 250 gr.
Jäs 15-20 min.
Grädda 15 min.
Sänk ugnen till 100 gr., och grädda en timme till.
Stjälp upp brödet på galler, låt det svalna.
Dela i 4 ”limpor”.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon