Päronmuffins är gott,jag använder stora muffinsformar.
Ingredienser
100 g rumsvarmt smör, 4 dl strösocker, 4 ägg
5 1/2 dl vetemjöl, 3 tsk bakpulver, 3 tsk vaniljsocker, 2 msk kakao
50 g grovhackad choklad, 50 g grovhackade valnötter
1-2 fasta Anjoupäron i klyftor
Beredning
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Rör smör och socker tills smeten är vit och porös. Använd elektrisk visp eller ballongvisp för bästa resultat.
3. Tillsätt äggen ett i taget. Vispa ordentligt mellan varje ägg.
4. Blanda mjölet med bakpulver, vaniljsocker och kakao. Vänd försiktigt ner i äggsmeten.
5. Vänd ner choklad- och nöthack.
6. Häll upp smeten i muffinsformar. Stick ner päronklyftor. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.