Bladspenat  (250 g)
Färsk papaya  (1 hel)
Torkade aprikoser  (5 - 6 stycken)
Apelsin  (2 stycken)
Rädisor  (1½ knippe, de var ganska små...)
Rensa de färska ingredienserna och skär dem i "trevliga" bitar. Aprikoserna blötläggs i en timme och behandlas på samma sätt som det färska. Blanda allt i en stor skål. Strax före servering hälls dressing över salladen;
Flädersaft  (knappt 1 dl)
Olja; oliv+sesam blir gôrgôtt  (2 msk oliv, 2 tsk sesam)
salt  (1 tsk)
vitpeppar  (1 krm)
lite vinäger  (2 msk)
Receptet fanns i en "Buffé" för ett eller två år sedan - jag minns inte hur proportionerna var men jag har angett ungefärliga mängder inom parentes... Jag gjorde sallad till 8 personer idag...
 


