1,5 dl socker
Vispa pösigt! Blanda sedan i
2 msk vetemjöl
½ tsk bakpulver
samt
100 g blandade malda nötter (Jag tog pinjekärnor, pecannötter och valnötter)
Form med löstagbar botten 24 cm i diameter. Lägg gärna bakplåtspapper i botten på formen - det underlättar när kakan skall vändas...
Grädda i 175 grader C i 40 minuter
Ta loss kanten på formen - diska den. Vänd kakan och sätt tillbaka den diskade kanten.
Gör en chokladgegga av;
200 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
½ dl socker
50 g flytande glukos
75 g smör
Blanda ingredienserna och värm försiktigt till all blandats till en slät smet.
Häll geggan över kakan i formen och ställ in hela härligheten i kylen några timmar - ta sedan loss kanten och dekorera efter behag!!!
Enligt grundreceptet i "Allt om Mat" skall kakan dekoreras med chokladkaffebönor. Jag dekorerade med grönfärgat pärlsocker (3 msk pärlsocker + några stänk grön karamellfärg i en påse; ruska runt), en stor marsipanhöna och små kycklingar...
