Det är mycket möjligt att de här förslagen funnits med
förut, men om inte......
Jag brukar frysa in karaffer ( tomma), eller starksprit-
flaskor tillsammans med vad naturen för årstiden bjuder.
Man ställer en karaff eller flaska i en bunke med vatten.
Den tomma karaffen får man lägga nåt tungt i så den inte
flyter iväg.
Sen stoppar man blommor, löv, kvistar eller frukt runt om
karaffen eller flaskan och fryser in dem.
Detta förutsätter naturligtvis att man har plats i frysen.
Karaffen fyller man sen med vad man vill.
Detta blir en otroligt vacker och uppskattad bordsekoration.
/Gillan
Ursäkta, men jag förstår nog inte riktigt. Får flaskan/karaffen som en isfot full med tex vackra blommor då eller? Blir inte en sån flaska svår att hantera? Och vad händer när isen smälter? Ställer du den i en vacker skål som fångar upp vattnet eller?
Isen som blir runt flaska/karaff får samma form som
bunken du ställer dem i. Och det är klart de tinar efter hand,
men jag ställer dem i nån vacker lite djupare tallrik/fat.
/Gillan
Ps. Man får spola lite kallt vatten på utsidan av ytter-
bunken för att få den att lossna. Ds
Zarah P
02-11-2005, 12:43
CITAT (karjo @ 02-11-2005, 13:03)
Ursäkta, men jag förstår nog inte riktigt. Får flaskan/karaffen som en isfot full med tex vackra blommor då eller? Blir inte en sån flaska svår att hantera? Och vad händer när isen smälter? Ställer du den i en vacker skål som fångar upp vattnet eller?

Det blir ungefär som en "ishink" - för flaskan lossnar fort.
OK, då är jag med! Tackar! Kul idé!