Tomatpaj a la Neta och Elle
Deg:
2 dl vetemjöl special med fullkorn
1 dl dinkelmjöl
100 gr smör
½ dl riven ost
ev 2 msk vatten
Fyllning:
7 tomater
2 rödlökar
smör
2 msk tomatpuré
pizzakrydda
100 gr tärnad fetaost
4 dl riven ost
10 st skivade svarta oliver
1 press vitlöksklyfta
3 ägg
3 dl mjölk
2 msk riven parmesan
salt & sv.peppar
Sätt ugnen på 200 gr
Gör degen i matberedaren, förgrädda skalet 10 min.
Skålla och skala under tiden 4 tomater. Skär bort kärnhuset och dela tomatköttet i mindre bitar.
Dela rödlökarna, skala dom och ta bort den vita kärnan. Skiva tunt.
Fräs rödlöken i lite smör, tillsätt tomatbitar, tomatpuré och pizzakryddan efter en stund och låt det koka ihop till en röra.
Skiva resten av tomaterna.
Bred ut tomatröran i botten på det förgräddade skalet.
häll i 3 dl av den rivna osten, oliverna och fetan.
Täck med skivade tomater, lägg resten av osten på tomatskivorna.
Vispa ihop, ägg, mjölk, vitlök och parmesan med salt och sv.peppar.
Slå det i skalet och grädda ca 30 min.