CITAT (Felix matte @ 13-11-2005, 22:01)
Tagliatelle kan jag köpa 500gram för 5 kr på ÖB, men jag köper på COOP för 9,25 kr

och jag tror inte ett dugg på att den pastan är "onyttigare"

Jag jämförde innehållsförteckningen mellan vanlig Durumpasta och Dinkel:
Durumpastan per 100 gram:
Energi 350 kcal
Protein 12 g
Kolhydrat 72.2 g
Fett 1.5 g
Fibrer 3 g
Natrium 0.002 g
Dinkelpastan per 100 g:
Energi 335 kcal
Protein 14 g
Kolhydrat 70 g
Fett 2.6 g
Fibrer 9 g
Natrium 0 g
Dinkelpastan ger mer proteiner, fett och FIBRER men mindre kolhydrat (energi) och Natrium. Mer nyttig? Värt 32:- ???
Jag har en stor frigolit-tunna med äpplen på balkongen med eget, ekologiskt (?) odlade Ingrid Marie... hur mycket kostfibrer kan det vara i den?
Inte tänker jag ersätta den "vanliga" pastan med Dinkel, men kul att prova, men fortsätter med vanlig pasta och äter (minst) ett äpple om dagen!
Tycker iaf att det är tråkigt att giftfria, näringsriktiga produkter ska var så mycket dyrare.