Annlo
Nå, vad gör ni för att inte de rackarns lussekatterna ska bli torra? blink.gif

Jag är en fena sleep.gif på vanliga bullar (om jag får säga det själv!) Blir saftiga o bra...

Men när jag ska göra lussebullar så går det attans INTE! mad.gif
Blir torra o träliga...

Så fram med trixen o tipsen! rolleyes.gif
mamamaggan
Bakar aldrig lussebröd nuförtiden. Men när jag gjorde det så bakade jag längder med lite mandelmassa och russin som fyllning.
pisanggoreng
Baka med keso så blir de inte torra. Det gjorde jag förra året.
Lady Hamilton
Jag anväder alltid Kessella i mina lusse bullar
*Felix matte*
Jag vågar skryta med att mina lussebullar är bland det godaste man kan äta rolleyes.gif Vanlig vetedeg som till bullar... och inte mer än 2 påsar saffran till 1 liter vätska och så ska degen vara precis så lös att den inte kladdar.
För fast deg och mycket saffran gör att bröden blir torra.
Det var mitt tips smile.gif
Annlo
Keso eller kesella alltså? Hur mycket och istället för något?
pisanggoreng
Det kanske var det jag täntke på...
pisanggoreng
Recept
Gåsis
Mindre mjöl, mer smör och kesella i degen och mandelmassa inuti. Baka alltid i nymåne (säger mamma men nu är mina bakade i nedan och blev bra). Sen ska lussebullar ätas med detsamma eller direkt från frysen, jag kan då åtminston inte spara mina för jag älskar saffransbröd wub.gif
Eventuellt kan man starta med att äta några lågprislussebullar för efter det är egna alltid toppengoda biggrin.gif

/Åsa
Castea
Baka efter ett recept med Kesella, det ger saftigare lussekatter.

Här är ett recept, t ex
Annlo
CITAT (Felix matte @ 01-12-2005, 20:11)
Jag vågar skryta med att mina lussebullar är bland det godaste man kan äta rolleyes.gif Vanlig vetedeg som till bullar... och inte mer än 2 påsar saffran till 1 liter vätska och så ska degen vara precis så lös att den inte kladdar.
För fast deg och mycket saffran gör att bröden blir torra.
Det var mitt tips smile.gif

Ja, så gör ju jag med... blink.gif men tycker ändå att det blir torrisar. Vanliga vetebullar får jag blank o fin deg i assistenten. Provat samma med saffran men, nej! wacko.gif
Annlo
CITAT (Gåsis @ 01-12-2005, 20:12)
Eventuellt kan man starta med att äta några lågprislussebullar för efter det är egna alltid toppengoda biggrin.gif

Vilket suveränt tips! laugh.gif

Tittade på recepten ni länkade till. Kesella 250 gr på båda till en halv liter mjölk. Ska köra på det tror jag!
*Felix matte*
Jag stöter saffranen i mortel tillsammans med en sockerbit, sköljer ur morteln med degspad, låter assistenten gå en stund innan jag sätter i mjölet.
Förresten... jag bakar bara med smör... aldrig margarin.

Mysko varför det blir så när du bakar så fina bullar unsure.gif
Annlo
CITAT (Felix matte @ 01-12-2005, 20:17)
Mysko varför det blir så när du bakar så fina bullar unsure.gif

Ja eller hur?
har en liten teori dock!
Vanliga bullar är ju av en helt annan form. Jag gör vanliga snäckor eller vad det kallas. Med MYCKET smör, kanel, socker och mandelmassa emellan! smile.gif

Lussebullar blir ju alltid så tjocka och klumpiga eftersom jag alltid gör katter. Tror att man därför upplever bullen som torrare! blink.gif

(Typiskt akademiker säger sambon, alltid en teori om varför något inte funkar som jag vill!) laugh.gif
*Felix matte*
Jag bakar såna enkla.. S
Annlo
CITAT (Felix matte @ 01-12-2005, 20:25)
Jag bakar såna enkla.. S

Ja är inte det katter? Jag gör alltså också S... smile.gif
*Felix matte*
CITAT (Annlo @ 01-12-2005, 20:32)
CITAT (Felix matte @ 01-12-2005, 20:25)
Jag bakar såna enkla.. S

Ja är inte det katter? Jag gör alltså också S... smile.gif

OK... trodde du menade de där dubbla.. vet inte vad de kallas tongue.gif
Annlo
CITAT (Felix matte @ 01-12-2005, 20:39)
OK... trodde du menade de där dubbla.. vet inte vad de kallas tongue.gif

Nej, huvva´! Det blir ju jättar, som en hel middag! ohmy.gif tongue.gif
Rossi
Vi använda dessutom flytande saffran i år. Vi gjorde både lussebullar och lussekatter. Så här blev lussebullarna:



Jag håller med vissa andra här: Kesella lär göra susen!
Lady Hamilton
CITAT (pisanggoreng @ 01-12-2005, 20:12)

Precis det receptet bakar jag och har aldrig misslyckats! smile.gif
Gillan
Jag gör vanlig bulldeg som jag har bakpulver och ägg i.
Som fyllning har jag smör,socker och malda hasselnötter.
De blir ljuvligt onyttiga. tongue.gif rolleyes.gif

Självklart har jag saffran i också (Fniss)

/Gillan
kristerh
Enligt ett recept från en av stockholms bästa bagerier, har man konjak i degen, jag tror det var så att man bytte ut 1 dl av degvätskan mot conjak,
kan kolla om någon är intresserad.
jag har iaf provat och de blir mycket smaskiga lussekatter.

Ni har väl en bakduk som bullarna får svalna under, det ger oxså saftigare bröd.
krister
*Felix matte*
Mina bullar får både jäsa och svalna under bakduk smile.gif
Lady Hamilton
CITAT (Evgeni @ 01-12-2005, 21:06)
Jag gör vanlig bulldeg som jag har bakpulver och ägg i.
Som fyllning har jag smör,socker och malda hasselnötter......

Det låter gott......tror nog att även jag skall pröva det i år wub.gif
Gillan
CITAT (Hamilton @ 01-12-2005, 21:27)
CITAT (Evgeni @ 01-12-2005, 21:06)
Jag gör vanlig bulldeg som jag har bakpulver och ägg i.
Som fyllning har jag smör,socker och malda hasselnötter......

Det låter gott......tror nog att även jag skall pröva det i år wub.gif

Jag är övertygad om att du inte lär ångra dig.
2 tsk bakpulver och tre/fyra ägg per liter
vätska. Lycka till

/Gillan
*Grodan*
Jag gör lussekatter utan kesella, tycker att de blir "tunga" av kesellan.
Tar en påse saffran per ½ liter degvätska, för jag tror att mer saffran gör dem torra och gör degen så lös som möjligt.
De brukar bli superba men är förstås godast och saftigast nybakade eller nytinade från frysen.
Årets (första) lussekattsbak här hemma går av stapeln imorgon. Åh vad gott det ska bli!
Annlo
CITAT (Evgeni @ 01-12-2005, 21:33)
Jag är övertygad om att du inte lär ångra dig.
2 tsk bakpulver och tre/fyra ägg per liter
vätska.  Lycka till

                    /Gillan

Har du detta utöver vanliga receptet till vetebullar?
yenny
jag har inte kesella i min deg (vanlig vetedeg med mer smör + ett ägg) jag gör degen så lös som möjligt.
2 påsar saffran i degen (½ liter) annars så smakar det så blaskigt.
Annlo
Nu ni, har här bakats! laugh.gif

Blev faktiskt rätt goda lussebullar sleep.gif , men vad jag slet innan degen blev bra mad.gif

Blir ju mycket kletigare deg än vanligt! Går ju åt massor av mjöl... vill inte att de ska bli torrisar!

Nåväl, nu räcker det för i år! rolleyes.gif
Inga från Närke
Jag kommer inte att baka i år min mamma har lovat att fixa lite till mig.
Möjligen gör jag någon sockerkaka.
Det jag ska göra är brödkakor det är en viktig del av julbordet.
Ophelia
Sockerkaka med saffran och russin i rom är kanongott!!

Själv ska jag göra knäck med rostade hasselnötter samt strykande åtgång. Låter mamma baka lussekatterna. Är så dåligt på vetedeg, de blir så hårda smile.gif
Gillan
CITAT (Annlo @ 02-12-2005, 11:52)
CITAT (Evgeni @ 01-12-2005, 21:33)
Jag är övertygad om att du inte lär ångra dig.
2 tsk bakpulver och tre/fyra ägg per liter
vätska.  Lycka till

                    /Gillan

Har du detta utöver vanliga receptet till vetebullar?

förlåt att jag inte varit här och svarat, men visst, jag gör
en helt vanlig vetedeg, fast med ägg , bakpulver och
naturligtvis saffran. Vi kavlar ut den och fyller den med
malda hasselnötter,socker och smör/margarin.
Penslas med ägg och socker.
Bullarna är inte nyttiga, men vansinigt goda. V gjorde dem
idag tillsammans med barnbarnen och dom tänkte inte
lämna ifrån sig en enda bulle till föräldrarna wub.gif laugh.gif

/Gillan
Magdis
Nu har jag bakat mina glutenfria lussebullar. Massor med smör och Kesella i degen så den var alldeles glansig, går inte att rulla några fina kringlor av den utan det blev runda bullar. Man kan inte göra glutenfri deg lika fast och formbar som vanlig deg, då blir det kanonkulor istället för bullar! biggrin.gif
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon