Eva St
Här kommer ett recept på lättgjord stark senap mums till skinkan
se bara till att den INTE kokar utan bara SJUDER några min.
SENAP



½ hg Collmans senapspulver
1 ½ dl Socker
1 tsk Pot. mjöl
1 Ägg
1 ½ dl Grädde
Ättika lite
Salt lite

Blanda alla ingredienserna i en tjockbottnad gryta och SJUD några minuter under vispning. FÅR EJ KOKA!!!! Tag av grytan från värmen och fortsätt röra tills senapen är kall. Går bra i assistenten.
Marina i Hällekis
Har nu provat denna senap, den blev jätte god och stark.
Gjorde ytterligare en sats med mindre socker och honung i, smaskens!
ingrid fuxwall
Har sparat receptet och ska testa per omgående - då slipper jag ju köpa!!

Någon som vet något om hållbarheten?

ingrid
Berith
Min senap räcker ett par år. Vrålstark i början men blir mildare ju längre åren går. flirting.gif

Slät, stark senap
1 burk senapspulver, ca 100 g
1 1/2 msk vetemjöl
2 dl köttbuljong
2 msk vinäger
4 msk socker
2 1/2 msk olja

Blanda senapspulver och vetemjöl i en skål. Häll på kokande buljong och blanda väl, en visp är bra att ha. Låt stå och svälla i rumstemperatur ca 30 minuter. Tillsätt vinäger, socker och olja och låt senapen sen stå och mogna en vecka i kylskåp.
lena:-)
Berith. måste det vara köttbuljong just...det bär väl gå lika bra om man använder grönsaksdito eller vad tror du?
Berith
Skulle nog tro att det funkar fint med grönsak också. yes.gif Antar att det är sältan i buljongen som är det viktiga?
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon