netaave
11-12-2005, 22:31
När jag gjort griljeringen till skinkan gör jag alltid dom här kakorna på äggvitorna som blir över.
SOTARMURRAR
100 gr hasselnötter
1 1/4 dl (100 gr) strösocker
1-1 1/4 msk kakaopulver
2 äggvitor
Sätt ugnen på 175 gr
Mal nötterna och blanda med socker och kakao.
Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner i kakaoblandningen.
Klicka ut smeten på bakpappersklädd plåt.
Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
Kakorna ska fortfarande vara lite sega.
Har du något bra kakrecept på kakor du gör till jul kan vi väl ha den här tråden till det.
*Felix matte*
13-12-2005, 09:36
Min julfavorit, mycket lätt att göra.
Mazariner.
5 dl. Vetemjöl
1 tsk. Hjorthornssalt
2 msk. Vatten
1 dl. Strösocker
200 gram rumsvarmt Smör
.......................................
Jag kör ner allt i matberedaren och låter
den gå tills degen "klumpar sig"
.......................................................
Fyllning.
75 gram Smör, 200 gram Mandelmassa. Röres väl ihop.
(jag anv. elvispen) Knäck i 2 ägg, rör ihop till slät smet
därefter tillsättes 0,75 dl. Vetemjöl och 1 tsk. Bakpulver
............................................................
Låt degen stå svalt ett par timmar innan du "klär" formarna
Grädda i 200 grader i ca 10 min.
Låt svalna innan du tar dem ur formarna.
..................................................
Glasyr
Florsocker, Vatten