Hittade det här receptet när jag surfade runt på Apotekets hemsida...
Cheesecake med saffran & bär
6 digestivekex
1 kryddmått kanel
1 kryddmått ingefära
40 g flytande margarin
Till fyllningen behöver du:
1/3 paket Apotekets saffran
2 msk kesella (fetthalt 10%)
1 dl Philadelphia-ost Light (7 msk)
4 msk lättkesella
7 tsk socker
1/2 tsk vanillinsocker
1 äggula
rivet skal och saft av 1/2 citron
1 äggvita
Till garneringen behöver du:
1-2 dl färska bär efter tillgång
1/2 tsk florsocker
Krossa kexen i en mortel eller matberedare. Blanda med kanel, ingefära och margarin. Tryck ut i åtta tartelettformar och ställ dessa kallt en stund. Förgrädda 6-8 minuter i 200 grader. Se upp så att bottnarna inte blir brända. Låt dem svalna.
Sänk värmen till 150 grader. Rör ut saffranet i kesella (10%). Blanda med philadelphia, lättkesella, socker, vanillinsocker, äggula, citronskal och citronsaft. Vispa äggvitan till hårt skum och vänd försiktigt ned i smeten. Fördela i formarna och grädda kakorna färdigt i 15-20 minuter.
Servera kakorna kalla med några syrliga färska bär och en aning florsocker pudrat över.