Jag brukar göra en en jätte-enkel och god kavring till jul. Man nu hittar jag inte receptet!
Enligt mitt minne är det rågsikt, filmjölk, bakpulver osv, osv...
Bara att röra ihop, utan att knåda eller jäsa...
Nå´n som vet?
vickeva
18-12-2005, 23:07
Kanske denna, den är fantastiskt god i alla fall:
Kavring (Perssons ur ”Allt om Mat” nr 9 1981)
7½ dl rågsikt
½ tsk salt
½ tsk stött anis
½ tsk stött fänkål
2 tsk bikarbonat
4 dl filmjölk
1 dl sirap
smörj en avlång bakform, 1½liters,
sätt ugnen på 175 grader
blanda mjöl, salt, kryddor och bikarbonat väl i en bunke
tillsätt filmjölk och sirap och blanda ihop till en deg
häll den ganska kletiga degen i formen och släta till ytan
grädda på nedersta falsen i 1½timme
täck över med folie efter halva gräddningstiden
Zarah P
18-12-2005, 23:35
På
Tasteline finns ett recept som ser gott ut...
Annkina
19-12-2005, 16:39
Larssons kavring är super enkelt. Bakas ALLTID till jul.
Receptet kommer här:
1½ l rågsikt
1 tsk salt
2 tsk brödkrydda
1 påse (20g) malen pomerans
4 tsk bikarbonat
blandas i en bunke.
Rör i
8 dl filmjölk
2 dl mörk sirap
Kladda ut i 2 st 1½ litersformar som är smorda och bröade.
Baka i 175 grader i 1½ timme, längst ner i ugnen.
Lägg över folie efter halva tiden.
Färdigt att ätas.
Här är ett gammalt familjerecept på en lite grövre kavring. Mycket gott!
Fynskt grovbröd.
12 dl vatten
50 g jäst
2 msk salt
2 msk soja (för mörk färg)
2,5 dl sirap
20 dl grovt rågmjöl
20 dl vetemjöl special
Blanda ihop degen och låt jäsa 2 tim.
Baka ut 4 bröd och lägg dem på smord braspanna att jäsa 1 tim.
Pensla bröden med olja eller smält smör och grädda i 175 grader i 1 tim.
Lycka till!
Åsa, mälardalen zon 2
19-12-2005, 17:20
Och vill man testa en ny sort kavring som är jättegod så hittas mitt äppel och valnötskavringsrecept
här
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.