|
netaave
26-12-2005, 17:05
Får långväga gäster och skulle vilja "göra mig till lite" tycker vi ätit fläskfilé de senaste 20 åren. 3-rätters ska det vara + något till skumpan vid 12-slaget. Allt ska gå att förbereda.
ninnisky
26-12-2005, 17:34
Kanske du kan få lite tips av vår kommande nyårsmiddag !
Förrätt: kronärtskocksbottnar med gräddfil, löjrom, rödlök och dillkvist, ev en skiva lax runt kronärtskockan!
Huvudrätt: lammfile med potatisgratäng, svampsallad. Blandade grönsaker
Efterrätt: Pannacotta med småpäron i amarettolikör(burk) blandad med grekiska russin (burk)
Viner finns också tips på!
Till 12-slaget är skumpa + en "pajbit" på pinne gott!
(skicka mig PM om du är intresserad av menyn)
Till förrätt ska vi steka tortillas som vi sedan formar till en skål. I den skålen ska vi sedan ha lite räkcocktail.
Till huvudrätt ska vi ha stekta laxfiléer och till det tre sorters såser som man kan välja bland - eller smaka lite av varje. Såserna blir sherrysås, kokosmjölksås och en ört- och vinsås.
Till efterrätt ska vi ha kaffe- och kanelpannacotta.
Till kaffet sedan ska vi ha en äppel-cheesecake.
kryddan
26-12-2005, 20:01
Vet inte vad vi ska ha, men tjälknöl och potatisgratäng är alltid bra om man vill ha något som är färdigförberett
Förätter är jag dålig på - jag brukar göra lite småplock istället. Typ pepparrotsost på tunnbröd med lax eller renstek. Rulla ihop och skiva smått.
Snöflinga
26-12-2005, 22:23
Kolla på www.tasteline.com där finns massor av tips
Vi äter samma som alla år tidigare med släkten. Toast till förrätt med räkor, löjrom, avacado, cr. fraiche, coctailtomat, paprika o citron. Huvudrätt: Kalkon, gräddsås & hasselbackspotatis. Efterrätt: vinkokta päron med glass o grädde. Vickning efter tolvslaget blir ostar å sånt.
ingrid fuxwall
27-12-2005, 20:20
Vem har öppethus? Tycker Ni har så god mat att jag gärna slinker in
*vet ej*
27-12-2005, 20:54
ÄT stekt gröt det är gott.
ingrid fuxwall
27-12-2005, 21:02
CITAT (vet ej @ 27-12-2005, 20:54) ÄT stekt gröt det är gott. Men nu pratar de nog om en middagsmeny och gröt är väll något som man mest äter på morgonen (jag i alla fall) ingrid som inte våldgästar "Vet ej"
Hannele
27-12-2005, 22:10
Knytkalas. Toppen!
Hannele
28-12-2005, 12:13
Skåla i mousserande klockan tolv, behöver inte heller bli så dyrt, sakkunniga har gett fulla smakpoäng för ungersk Chapel Hill Sparkling Chardonnay, 55 kr.
CITAT (Hannele @ 28-12-2005, 12:13) Skåla i mousserande klockan tolv, behöver inte heller bli så dyrt, sakkunniga har gett fulla smakpoäng för ungersk Chapel Hill Sparkling Chardonnay, 55 kr.  Tack för tipset, den tror jag att vi testar - jag dricker helst chardonnay när jag dricker vin !
Åsa, mälardalen zon 2
28-12-2005, 15:34
Vi brukar inte äta så enormt mycket på nyåret det brukar vara gratinerad hummer och så kanske någon ostbricka efteråt.
*Felix matte*
28-12-2005, 19:13
Brukar inte äta på kvällar men kanske skålar jag i något gott vid tolvslaget... beror på om man orkar hålla sig vaken
netaave
28-12-2005, 19:43
Nu har vi bestämt oss Avocadosoppa med räkor och löjrom till förrätt, vitt bubbel till det, sen blir det smördegsinbakad oxfilé med kantareller, rödvinsås och Hasselbackare och rödvin, fruktsallad på färska och frysta bär och frukter med zabayonneskum och sherry till det. Minikrustader med "kladd", rökt lax och kräftstjärtar till skumpan vid 12-slaget.
CITAT (ingrid fuxwall @ 27-12-2005, 20:20) Vem har öppethus? Tycker Ni har så god mat att jag gärna slinker in Jag hänger på
CITAT (Boxer @ 28-12-2005, 19:47) CITAT (ingrid fuxwall @ 27-12-2005, 20:20) Vem har öppethus? Tycker Ni har så god mat att jag gärna slinker in Jag hänger på  Ska vi samåka runt till alla kalas??? Pax för å inte köra för jag vill ha skumpa!!!!
*Felix matte*
28-12-2005, 20:04
CITAT (stina @ 28-12-2005, 19:52) CITAT (Boxer @ 28-12-2005, 19:47) CITAT (ingrid fuxwall @ 27-12-2005, 20:20) Vem har öppethus? Tycker Ni har så god mat att jag gärna slinker in Jag hänger på  Ska vi samåka runt till alla kalas??? Pax för å inte köra för jag vill ha skumpa!!!!  Ha så trevligt hela gänget
Zarah P
29-12-2005, 14:09
ICA har en nyårsmeny som ser hemskt god ut, tycker jag...
Biggan_
29-12-2005, 14:23
Tina lagar nyårssupé i TV ikväll kl.20.00 på ettan. Nyårssupè
Ophelia
29-12-2005, 15:24
Vi har diskuterat grillning. Göra grillspett av filé och grönsaksspett. Sedan har vi funderat på att grilla färsk ananas med en glassklick till.
CITAT (stina @ 28-12-2005, 19:52) CITAT (Boxer @ 28-12-2005, 19:47) CITAT (ingrid fuxwall @ 27-12-2005, 20:20) Vem har öppethus? Tycker Ni har så god mat att jag gärna slinker in Jag hänger på  Ska vi samåka runt till alla kalas??? Pax för å inte köra för jag vill ha skumpa!!!!  Jag kör, för Grape Tonic är min favorit.
Snöflinga
29-12-2005, 21:19
Hoppas verkligen att värdfolket och goda vännerna såg Tinas nyårsmat i kväll, för den vill jag ha
ninnisky
29-12-2005, 21:25
Tinas vinkokta grönsaker ska jag nog servera till lammfilen! Ta med er snöskyfflarna om ni kommer till mig!  Ficklampa också för vi har haft strömavbrott flera gånger!
*Felix matte*
29-12-2005, 21:38
CITAT (Snöflinga @ 29-12-2005, 21:19) Hoppas verkligen att värdfolket och goda vännerna såg Tinas nyårsmat i kväll, för den vill jag ha  Men hon hade ju helblodigt kött... såg inte så noga men det mådde jag illa åt.
Snöflinga
29-12-2005, 22:30
Nej, fy ,kräk för blodigt kött, men det får väl stå längre i ugnen då
*Felix matte*
29-12-2005, 22:36
CITAT (Snöflinga @ 29-12-2005, 22:30) Nej, fy ,kräk för blodigt kött, men det får väl stå längre i ugnen då :wub: Minns vad maken sa då han var på resa i storstan en gång på åttiotalet, bodde och åt middag på hotell Anglais... beställde biff och fick köttstycke som blödde rejält och han hade mått sååå illa
Åsa, mälardalen zon 2
29-12-2005, 22:39
Tyckte ni det var blodigt kött som Tina lagade till  då skulle ni se hur morsan och syrran vill ha köttet, för dem ska det vara snäppet rödare. Själv tyckte jag det köttet tina lagade såg ganska perfekt ut.
netaave
30-12-2005, 00:38
Tina körde köttet till 55 gr. Jag föredrar en rosa kärna i min oxfilé så den får gå till 58 gr sen sveper jag direkt in den i folie så får den gå efter lite + vila i den ett par timmar, då blir den perfekt. Gör lika med entrecote.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
|
|
 |
|
|