|
anna_rispan
07-01-2006, 17:25
Jag äter ofta en halv sillbit o en halv köttbulle tillsammans. Gärna med lite sillsallad på också.
Pojkvännen gillar köttbullar och romsås (till laxen).
Men de här mixarna förekommer inte annars, bara på julen...
Vad har du för speciell julbords favorit??
Hannele
07-01-2006, 18:12
Det godaste och "konstigaste" (?) är nog sillsallad utan sill med sötsur rosa sås till.  Leverlåda med lingon. Skinkmacka på jullimpa. Morots- och kålrotslåda.
netaave
07-01-2006, 19:13
Blanda starköl och julmust. Har inte tänkt på att det varit konstigt förrän sonens svärmor tittade på mig som om jag var nåt ufo.
Klematis
07-01-2006, 19:40
Jag tycker att det blir ganska konstigt alltihop. man stoppar in sill,skinka,lax,köttbulle,pudding med lingonsylt osv omvart annat. har ingen sepciell kombiantion.
Jag tycker inte om den där modeflugan att bre grönmögelost på pepparkakor. Tvi! Jag tycker inte om grönmögelost!
CITAT (Rossi @ 07-01-2006, 19:42) Jag tycker inte om den där modeflugan att bre grönmögelost på pepparkakor. Tvi! Jag tycker inte om grönmögelost! Håller med! Förstöra goda pepparkakor så  Glömde visst att säga... Tror inte jag har någon speciellt konstig blandning....
CITAT (Rossi @ 07-01-2006, 19:42) Jag tycker inte om den där modeflugan att bre grönmögelost på pepparkakor. Tvi! Jag tycker inte om grönmögelost! Mode..??  Det är jag uppvuxen med.. Hur gott som helst. Under förutsättning att man gillar mögelost..
kerstin z5-6
07-01-2006, 19:50
Skinka och tapas-gärna nån olivblandning
Åsa, mälardalen zon 2
07-01-2006, 19:50
CITAT (Rossi @ 07-01-2006, 19:42) Jag tycker inte om den där modeflugan att bre grönmögelost på pepparkakor. Tvi! Jag tycker inte om grönmögelost! Pepparkakor med grönmögelost nu blev jag ju jättesugen, tycker det är jättegott.
CITAT (Åsa @ mälardalen zon 2,07-01-2006, 19:50) Pepparkakor med grönmögelost nu blev jag ju jättesugen, tycker det är jättegott. Ja...speciellt om man använder fullkornspepparkakor.
Ophelia
07-01-2006, 20:23
CITAT (Åsa @ mälardalen zon 2,07-01-2006, 19:50) CITAT (Rossi @ 07-01-2006, 19:42) Jag tycker inte om den där modeflugan att bre grönmögelost på pepparkakor. Tvi! Jag tycker inte om grönmögelost! Pepparkakor med grönmögelost nu blev jag ju jättesugen, tycker det är jättegott. Smaskigt värre med en gottig fet Kvibille gräddädel och en god pepparkaka
Hannele
07-01-2006, 20:38
CITAT (Scrollan @ 07-01-2006, 20:20) CITAT (Åsa @ mälardalen zon 2,07-01-2006, 19:50) Pepparkakor med grönmögelost nu blev jag ju jättesugen, tycker det är jättegott. Ja...speciellt om man använder fullkornspepparkakor. Ja, finns det något godare än första glöggen, goda pepperkakor, goda rumstempererade ostar, gorgonzola..
elleave
07-01-2006, 20:38
En annan kostig blandning vi har är nog Färsk ananas till julskinkan... Mmmm...........
*Felix matte*
07-01-2006, 21:09
Pepparkakor och grönmögelost hade jag öht aldrig hört talas eller läst om innan det dök upp här i forum. Nej tack säger jag... äter bara vitmögelost och pepparkakan jag äter kring lucia.. den sköljs ner sååå bra utan pålägg med en klunk kaffe.
zaaritha
07-01-2006, 21:57
netaave: så gjordes alltid, när jag var barn!
Björken
07-01-2006, 22:23
Mmmm visst är pepparkakor med mögelost verkligen smaskens.
Om man skulle råka vilja banta nån gång så är det bara att plocka fram den här tråden  faen va´inte hungrig jag vart  Känner mig smått illamående istället
CITAT (Reserv @ 07-01-2006, 22:23) Om man skulle råka vilja banta nån gång så är det bara att plocka fram den här tråden  faen va´inte hungrig jag vart  Känner mig smått illamående istället :unsure: Instämmer...
*Felix matte*
07-01-2006, 22:38
CITAT (Reserv @ 07-01-2006, 22:23) Om man skulle råka vilja banta nån gång så är det bara att plocka fram den här tråden  faen va´inte hungrig jag vart  Känner mig smått illamående istället  Jag har iaf fryst ner fyra burkar med skinkspad och lika många plastpåsar med tre skivor julskinka... imorrron ska jag äta doppigryta
zaaritha
07-01-2006, 22:42
Det konstigaste jag råkat på , när det gäller julbord på restaurang; är rökt hjortkött m nå´n grön sås som smakade tallbarr!
anna_rispan
07-01-2006, 22:42
CITAT (Reserv @ 07-01-2006, 22:23) Om man skulle råka vilja banta nån gång så är det bara att plocka fram den här tråden  faen va´inte hungrig jag vart  Känner mig smått illamående istället :unsure: tack, för dagens skratt. det är så sant så sant. men ändå intressant. O jag har också stött på grönmögelsodt o pepparkaka, innan det blev på modet så at säga. En häftig tant som jag mötte genom jobbet för x antal år sedan. Hon bjöd på tjocka torra pepparkakor o grönmögelost. Trodde det var ett skoj först men det smaka helt ok, nästan gott faktiskt. (Förresten var hela hon fascinerande, hade massa burkar med torkade örter för att de var nyttiga)
netaave
07-01-2006, 23:54
Det är ju hur gott som helst med ädelost på peppisar, tyvärr är det lika fettbildande som gott.
netaave
07-01-2006, 23:56
CITAT (elleave @ 07-01-2006, 20:38) En annan kostig blandning vi har är nog Färsk ananas till julskinkan... Mmmm...........  Va äter inte alla det :-o (Du glömde skånska senapen som ska va emellan.)
netaave
07-01-2006, 23:57
CITAT (zaaritha @ 07-01-2006, 21:57) netaave: så gjordes alltid, när jag var barn!  mmm och du och jag är födda samma år.
Farbror Blå
08-01-2006, 00:49
CITAT (Rossi @ 07-01-2006, 19:42) Jag tycker inte om den där modeflugan att bre grönmögelost på pepparkakor. Tvi! Jag tycker inte om grönmögelost! Bravo Rossi! *applåderar* gillar inte heller mögel....
Farbror Blå
08-01-2006, 00:51
Nåt rejält gott är en tjock skinkskiva (för mej får skinkan förresten gärna vara lite torr) bredd med stark senap och sen hemgjort äppelmos! (på skånska äppLEmos)
Det är mums!
CITAT (netaave @ 07-01-2006, 19:13) Blanda starköl och julmust. Har inte tänkt på att det varit konstigt förrän sonens svärmor tittade på mig som om jag var nåt ufo. Du det lät jättegott måste testas Eva St
Hired-Gun
08-01-2006, 01:52
Mögelost och pepparkakor...urrk... har aldrig tyckt om mögelost oberoende om det är på peppearkakor eller kex,tycker att mögelost smakar skit.
Inga från Närke
08-01-2006, 11:12
CITAT (Hannele @ 07-01-2006, 18:12) Det godaste och "konstigaste" (?) är nog sillsallad utan sill med sötsur rosa sås till. Leverlåda med lingon. Skinkmacka på jullimpa. Morots- och kålrotslåda. Den är väl inte speciell konstig kanske för svenskar. Jag äter också lever o morotslåda till julen för jag tycker det är jättegott. Kålrotslådan däremot kan jag inte ta till mig. Beror nog på rotmos som jag däremot älskar. Äter också sillsallad utan sill. Se nästa inlägg vad mitt konstigaste är.
Inga från Närke
08-01-2006, 11:14
CITAT (netaave @ 07-01-2006, 19:13) Blanda starköl och julmust. Har inte tänkt på att det varit konstigt förrän sonens svärmor tittade på mig som om jag var nåt ufo. Jag blandar också men vanlig öl. Starköl köper vi sällan. Det är gott.
Inga från Närke
08-01-2006, 11:18
Det jag måste ha på mitt julbord är nog gristunga och grishjärta tillsammans med den traditionella julmaten. Det tycker nog många är konstig mat. Kokar det i samma gryta som skinkan sedan skivar det som pålägg eller tilltugg. Min sillsallad utan sill består endast av vispad grädde och tärnade rödbetor. Sedan älskar jag kall rödkål men det är väl inte någon konstig mat idag, många har lärt sig att äta det.
anna_rispan
08-01-2006, 11:25
Inga: Var köper du gristungan? Kan man beställa det i vanlig mataffär?
Inga från Närke
08-01-2006, 11:34
CITAT (anna_rispan @ 08-01-2006, 11:25) Inga: Var köper du gristungan? Kan man beställa det i vanlig mataffär? Där jag bor finns det alltid rimmad svin(gris)tunga brukar ligga 2-4 stycken i en förpackning. Fråga på Ica eller Konsum. Men för att få några så ber jag dem lägga undan.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
|
|
 |
|
|