solkatten
Chokladmoussetårta Portioner: 8-10

BOTTEN:
200 g mandelmassa
1 ägg + 1 äggvita
1 msk kakao

MÖRK MOUSSE:
150 g mörk choklad (typ block)
3 ägg
1 dl vispgrädde

VIT MOUSSE:
150 g vit choklad (typ block)
2 msk rom eller punch
1 äggula
1 dl vispgrädde

GARNERING:
chokladkaffebönor

Riv mandelmassan på rivjärn och blanda med ägg, äggvita och kakao.

Smörj och mjöla en rund form med löstagbar kant ca 22 cm i diameter. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175°C, ca 20 min.

Låt botten svalna i formen

Smält blockchokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad. Dela äggen i gulor och vitor. Blanda chokladen med äggulorna, en i taget.

Vispa vitorna till hårt skum med rena och torra vispar. Vispa även grädden. Vänd ner grädde och äggvitor i den mörka chokladen. Fördela moussen på bottnen i formen.

Smält den vita chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad. Rör i rom eller punsch och äggula. Vispa grädden och blanda ner i den vita chokladen.

Ringla ner den vita chokladmoussen i formen och dra lite med en gaffel i den så att den blir marmorerad. Ställ formen i kylskåp att stelna ca 2 tim.

Lossa försiktigt formens kant från tårtan och ställ den på ett fat. Garnera ev med chokladkaffebönor.
netaave
Sparad! smile.gif
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon