Chokladmoussetrta Portioner: 8-10
BOTTEN:
200 g mandelmassa
1 gg + 1 ggvita
1 msk kakao
MRK MOUSSE:
150 g mrk choklad (typ block)
3 gg
1 dl vispgrdde
VIT MOUSSE:
150 g vit choklad (typ block)
2 msk rom eller punch
1 ggula
1 dl vispgrdde
GARNERING:
chokladkaffebnor
Riv mandelmassan p rivjrn och blanda med gg, ggvita och kakao.
Smrj och mjla en rund form med lstagbar kant ca 22 cm i diameter. Hll smeten i formen och grdda i nedre delen av ugnen i 175C, ca 20 min.
Lt botten svalna i formen
Smlt blockchokladen i mikrovgsugn eller ver vattenbad. Dela ggen i gulor och vitor. Blanda chokladen med ggulorna, en i taget.
Vispa vitorna till hrt skum med rena och torra vispar. Vispa ven grdden. Vnd ner grdde och ggvitor i den mrka chokladen. Frdela moussen p bottnen i formen.
Smlt den vita chokladen i mikrovgsugn eller ver vattenbad. Rr i rom eller punsch och ggula. Vispa grdden och blanda ner i den vita chokladen.
Ringla ner den vita chokladmoussen i formen och dra lite med en gaffel i den s att den blir marmorerad. Stll formen i kylskp att stelna ca 2 tim.
Lossa frsiktigt formens kant frn trtan och stll den p ett fat. Garnera ev med chokladkaffebnor.


