solkatten
Chokladmoussetrta Portioner: 8-10

BOTTEN:
200 g mandelmassa
1 gg + 1 ggvita
1 msk kakao

MRK MOUSSE:
150 g mrk choklad (typ block)
3 gg
1 dl vispgrdde

VIT MOUSSE:
150 g vit choklad (typ block)
2 msk rom eller punch
1 ggula
1 dl vispgrdde

GARNERING:
chokladkaffebnor

Riv mandelmassan p rivjrn och blanda med gg, ggvita och kakao.

Smrj och mjla en rund form med lstagbar kant ca 22 cm i diameter. Hll smeten i formen och grdda i nedre delen av ugnen i 175C, ca 20 min.

Lt botten svalna i formen

Smlt blockchokladen i mikrovgsugn eller ver vattenbad. Dela ggen i gulor och vitor. Blanda chokladen med ggulorna, en i taget.

Vispa vitorna till hrt skum med rena och torra vispar. Vispa ven grdden. Vnd ner grdde och ggvitor i den mrka chokladen. Frdela moussen p bottnen i formen.

Smlt den vita chokladen i mikrovgsugn eller ver vattenbad. Rr i rom eller punsch och ggula. Vispa grdden och blanda ner i den vita chokladen.

Ringla ner den vita chokladmoussen i formen och dra lite med en gaffel i den s att den blir marmorerad. Stll formen i kylskp att stelna ca 2 tim.

Lossa frsiktigt formens kant frn trtan och stll den p ett fat. Garnera ev med chokladkaffebnor.
netaave
Sparad! smile.gif
Detta r en "enklare" version av forumet. Fr att se forumet med formatering och bilder kan du klicka hr.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon