Biggan_
26-01-2006, 16:35
Jag tycker det är dåligt med kasslerrecept här! Det var min dotter som frågade om jag inte hade några nya recept på kassler, hon hade tröttnat på mina gamla och ville prova nåt nytt. Någon som känner sig manad?
Den här gillar jag, från
Tasteline men den är lite jobbig att göra tycker jag. Fast man får gärna bjuda mig på den
Maria i Helsingborg
26-01-2006, 17:19
Orientalisk panna (är ett gammalt favoritrecept härhemma)
1 stor klick smör
4 tsk curry
2 vitlöksklyftor, pressade
500 g kassler
1 purjolök, strimlad
2 röda paprikor, strimlad
5 msk tomatpuré
2 dl vispgrädde
3 dl creme fraiche
(portvin)
(salt och peppar)
ris och grönsallad till
Här kommer några Kasslerrecept
FYLLD KASSLER MED PEPPARROTSGRÄDDE
6 port
1½ kg Nästan benfri kassler i bit
1 st Gul paprika
½ Purjolök
2 dl Creme fraiche
2 msk Riven pepparrot
½ tsk Salt
1 krm Vitpeppar mald
2 msk Hackad persilja
Bena ur kasslern och skiva cm-brett nästan ända ner men låt skivorna sitta ihop. Skiva paprika och purjo fint. Peta ner purjo mellan skivorna och låt en paprikaskiva sticka ner i varje ficka.
Blanda creme fraiche med pepparrot, salt, peppar och persilja och skeda blandningen som ett täcke över kasslern i en smord ugnsform. Täck löst med aluminiumfolie och ugnsbaka kasslern i 25 min i mitten på ugnen i 200 grader.
Tag sedan av folien och höj värmen till 250 grader endast grill eller övervärme om möjligt. Låt täcket få lite färg 5-10 min.
KALASKASSLER
4 port
2 dl Ris
400 gr Kassler
150 gr Ost i skivor gärna grönmögelost
1 kn Pesilja
1 kn Gräslök
Paprikasås
2 msk Margarin
1 tsk Paprikapulver
1-2 st Paprikor Röda
2 msk Vetemjöl
4 dl Buljong
½ msk Citron pressad
3 tsk Socker ev.
½ dl Grädde
Salt
Vitpeppar
Koka riset enl. förpackningen. Lägg det i en ugnsäker form. Hacka persilja och gräslök blanda med riset i formen. Skär kasslern i ½ cm tjocka skivor. Varva kassler och ost Smält margarin rör ner paprikapulver. Kärna ur och strimla paprikan. Fräs den en kort stund i fettet. Rör ner mjölet och späd med buljongen.,citron och grädde. Smaka av med salt och peppar. Låt koka 3-5 min. Häll såsen över kasslern i formen. Gratinera i 225 grader mitt i ugnen 15-20 min.
KASSLER UNDER CHILITÄCKE
4 port
En härligt god klassiker som håller än. Passar både till vardag och fest. Och går att laga till många.
600 gr Kassler
1½ dl Vispgrädde
4 msk Chilisås
½ st Röd chilipepparfrukt
1 tsk Mjöl
1 dl Jordnötter
Skär köttet i 10 – 12 skivor och lägg på ett ugnssäkert fat. Vispa grädden lätt. Tillsätt chilisås, fint strimlad chilifrukt och mjöl och vispa tills grädden tjocknat. Bred den över kasslerskivorna. Grädda i 200 grader 10 – 12 min. Strö över jordnötter efter halva tiden.
Servera med ris eller potatis och sallad. Ananas är gott som tillbehör.
KASSLER I ÄDELOST UNDER SMÖRDEGSTÄCKE
4 pers.
5 – 7 hg Kassler
2 dl Creme fraiche
2 burkar Skivade champinjoner
1 ask Ädelost (250 gr)
Smördegsplattor fryst eller färdigkavlad
225 grader. Skär kassler i stavar och dela en gång till. Lägg i botten på formen. Blanda creme fraiche, champinjoner o ädelost. Bred över. Kavla ut smördegen lägg ovanpå. Grädda ca 20 – 25 min tills det är varmt och smördegen är klar.
Smaklig måltid hälsar Eva St
Biggan_
28-01-2006, 09:43
Tack för hjälpen! Det låter gott alltsammans och det blir till att prova nytt var gång det är kasslerdags
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.