Full version: Fiskexpert sökes
Bessie
Jag tänkte försöka här också, inte bara i receptforumet.

Fick igår tre abborrar + rom från två av en åländsk vän med fiskande pappa. Har läst att abborrens rom ska vara en delikatess, men inte vad man ska göra av den. Den ligger nu i frysen och väntar på vidare behandling. Nån som har tips?
Kakaduan
Titta på www.tasteline.com

De har recept för det mesta. Själv tycker jag aborre har god smak men mycket ben.

Kakaduan
titti49zon6
Om det är rommen du menar så skall du ta bort hinnan dvs sätta rommen i en bunke och skölja den flera gånger-tag bort hinnan som brukar ligga ovanpå rommen-
du kan ta en kniv eller liknande för att få bort alla rester
när rommen ser ren och fin ut silar du den och sedan saltar efter smak
Smaklig måltid
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Tesa
Jag brukar bara panera i mjöl och steka både abborrarna och romklumparna...salt,peppar och helst med lite dill...Mums..
Bessie
Man tackar för de fådda tipsen och skriver in blinipartaj i dagboken. laugh.gif
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon