Full version: Borax i mat?
Christoffer
I en asiatisk butik såldes det "Kalium borax" i kryddavdelningen som
ett vitt pulver, men jag har hört att borax är rätt giftigt.

Hur ligger det till med detta?
Hon i kassan visste märkligt nog inte heller hur den skulle
användas.
KURT
Jag har aldrig hört att det skulle användas i matlagning, men å andra sidan så är det väl inte speciellt giftigt heller. Kan användas som "hushållskemikalie":

http://www.cleaningrecipes.com/cleaning-recipe/
http://www.cleaningrecipes.com/body-product-recipe/


Fast det har tydligen använts i matlagning, speciellt i asien (och hälsovårsmyndigheter gillar inte det):

http://www.inspection.gc.ca/english/fssa/i...20040714e.shtml
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon