Full version: 30 april.....
Helen i Piteå Zon 5
Trevlig Valborgsmässoafton önskar jag er alla trädgårdsvänner. /Helen
Posse
CITAT (Helen i Piteå Zon 5 @ 30-04-2003, 09:50)
Trevlig Valborgsmässoafton önskar jag er alla trädgårdsvänner. /Helen

Instämmer! smile.gif
Och ha det så trevligt i morgon också!
Kattmatte
Glad valborg och hopp om icke allt för svedda nästippar...
Betty
Glad Valborg önskar jag åxå er alla!
Klä er varmt ikväll ni som ska ut och titta på majbrasorna!
Varför måste det alltid vara så himla kallt på Valborg???
Luleå just nu; +5 grader och isiga vindar. brrrr...
Alexandra
Glad valborg alla ni på forumet!

Kram Alexandra
Alexandra
P:S: Jag glömde berätta att jag var ute i skogen med lillgrabben idag för att hämta mossa till en blomkorg. Hela skogen var översållad av blåsippor. På hemvägen sjöng vi om blåsipporna....vilken härlig dag!!
Fialotta
Välkommen Våren!
Ha det bra alla i kväll!
Sylvia
Glad Valborg till er alla önskar också jag!
Ann-Christine
Trevlig valborgsmässoafton alla i forumet
*Felix matte*
Trevlig Valborg önskar jag er alla!

Här i norr har vi just nu 1,5 minus, vindstilla
och solen har nyss gått ner.
Av snön finns inte mycket kvar biggrin.gif
Hannele
Trevlig fortsättning!
maken och sonen kom nyss hem, efter att ha spelat saxofon på det årliga Chalmers Corteget.

http://www.cortege.chalmers.se/

I morgon ska det grävas! rolleyes.gif
Hannele
Vi har ätit sima & tippaleipä wub.gif
Mjöd & struva - serveras endast på Valborgsmässoafton.

Recept i slutet av sidan: http://hem.passagen.se/solovetski/recept.htm
Betty
Minns att vi fick mjöd på både valborgsmässoafton och midsommarafton när jag var liten. wub.gif
Min mammas recept ser lite annorlunda ut än ditt Hannele.

8 liter vatten ½ dl humle eller en flaska öl/pilsner
½ kg socker 1/4 tsk jäst
½ kg farinsocker russin och socker
1 citron
Lös upp sockret i det kokande vattnet. Skala citronen, skär bort det vita. Skiva citronen. Slå det kokande vattnet över citronskalen och citronskivorna. Skölj humlen i hett vatten och tillsätt den. När blandningen har kallnat tillsätts jästen upplöst i lite ljummet vatten. Om öl används i stället för humle så tillsätts det samtidigt som jästen. Låt sedan mjödet jäsa till nästa dag när den silas och hälls på flaskor. Lägg några sköljda russin och lite socker i varje flaska. Låt dem stå över dagen i rumsvärme, förvara dem sedan i kylskåp.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon