Laxpytt. Testade vi för nån vecka sen och det var verkligen jättegott!!
http://www.arla.se/Default.aspx?id=17653&R...&RecipeID=15732Denna lasagne gjorde vi i söndags, occkså jättegott och verkligen lagom mättande.
Vegetarisk lasagne (4 port)
Jättegod, och inte så mastig lasagne med grönsaker och keso.
INGREDIENSER:
2 burkar krossade tomater
500 gram Keso naturell
1 liten zucchini
1 gul lök
1 klyfta vitlök
olja eller smör, att steka i
2 msk färsk, hackad basilika (eller 2 tsk torkad)
lasagneplattor, ca 12 stycken
200 g riven ost
salt, svartpeppar
SÅ GÖR DU:
Hacka lök och finhacka vitlöken. Skär zucchinin i tunna slantar. Fräs lök och vitlök långsamt i lite olja eller smör utan att det tar färg. Tillsätt zucchinin i tunna slantar och låt få lite färg. Tillsätt basilikan och slå över de krossade tomaterna. Låt koka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Täck botten i en gratängform med tomatsås. Varva sedan lasagneplattor, tomatsås och keso i tre lager. Täck det översta lagret med tomatsås och strö över osten. Grädda lasagnen i ugn, 200 grader, cirka 20-30 minuter.