Biggan_
Jag tar mej friheten och lägger in era recept från småpratstråden här. Lättare att hitta dom här.

Anita Gq:s recept

Ingredienser
500 g fläskfilé
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Pasta av valfri sort

PAPRIKASÅS:
2 röda paprikor
1 msk olja
½ dl vitt vin
2 dl grönsaksbuljong (tärning eller fond + vatten)
1 dl grädde
2 msk maizenaredning (för ljusa såser)
½ tsk salt
1 tsk socker
1 krm kajennpeppar
1 vitlöksklyfta

Skölj, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Fräs paprikan i oljan i en kastrull. Häll på vin och buljong. Låt koka ca 10 min. Mixa i matberedare.
Häll tillbaka i en kastrull och låt koka upp. Tillsätt grädden och red med maizenaredning. Smaka av med salt, socker, kajennpeppar och pressad
vitlök.

Putsa fläskfilén och skär i strimlor. Fräs strimlorna i matfettet i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
Koka pastan, låt rinna av och blanda med sås och fläskfilé.





Rhodoskillens recept

Fläskfilé- och bacongryta
4 Portioner

350 g Fläskfilé
150 g Bacon
1 Gul paprika
1 Grön paprika
1 Röd paprika
1 Buljongtärning
1 1/2 dl Vatten Olivolja, salt & peppar, Paprikapulver

Skär fläskfilén och stek i olivolja. Tillsätt bacon.

Kärna ur paprikan, strimla den och lägg i grytan. Krydda med paprikapulver. Skiva löken och lägg ner. Rör runt med buljongtärningen och häll på vattnet. Koka ihop 5-6 minuter tills grönsakerna mjuknat. Smaka av med salt, peppar och ev. mer paprika.

Servera med tagliatelle. Garnera med oregano.


Fylld fläskfilé
4 Portioner

500 g Fläskfilé
4 sl Parmaskinka
100 g Fetaost Mjöl till panering

Sås

4 Tomat; riktigt röda
2 tb Tomatpuré
1 dl Vatten
1/2 Gul lök
1/2 Vitlöksklyfta
1/2 Grönsaksbuljongtärning
1 ts Basilika
10 Grön oliv; utan kärnor Smör; till stekning Salt Peppar

Tidsåtgång ca 40 minuter.

Dela fläskfilén i lika många bitar som antalet portioner. Dela en plastpåse på mitten och ställ en filébit på högkant och vik över påsen. Banka till så att fläskfilén blir knappt 1 cm tjock. Gör så med alla filéerna. Lägg ut parmaskinka och tunna skivor fetaost på halva filén och vik över den andra halvan. Ställ åt sidan. Skär tomaterna grovt, finhacka lök och vitlök. Fräs löken i lite smör, tillsätt tomater och vitlök och fräs lite till. Tillsätt sen tomatpurén, vattnet, basilikan och buljongtärningen. Koka ihop till en simmig konsistens. Passera såsen genom en finmaskig sil. Grovhacka oliverna och lägg ner dem i såsen. Krydda med salt och peppar. Panera fläskfilén i mjöl och stek i smör, 3 minuter på var sida. Skölj ur pannan med såsen och servera med ris eller pasta.


Fläskfilégryta
4 Portioner

400 g Fläskfilé
2 tb Matmargarin
2 dl Vatten
2 tb Touch of Taste kalvfond
1 Röd paprika
1 Purjolök
2 Morot
250 g Broccoli
2 tb Vatten
1 1/2 tb Vetemjöl
1 Krm salvia

Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor och bryn i margarinet på medelstark värme i en stekpanna. Lägg över skivorna i en traktörpanna. Tillsätt vatten och fond och låt grytan koka upp. Strimla paprikan och skiva purjolöken. Skär morötterna i 1 1/2 cm bitar och broccolin i buketter. Tillsätt grönsakerna och låt grytan koka ca 10 minuter under lock. Blanda vatten och mjöl och red av grytan med, låt den koka i 3-4 minuter. Smaka av med salt och smulad salvia. Låt grytan koka upp igen. Servera med kokt ris eller pasta (1 1/2 dl per portion) och en fräsch sallad.


Orientalisk gryta
4 Portioner

400 g Fläskfilé
1 Gul lök
1/2 tb Margarin
2 Tomater
1 tb Mango chutney
1 1/2 dl Apelsinjuice
1/2 dl Vispgrädde
1 ts Curry
1/2 ts Salt
1 Banan
1 dl Jordnötter; hackade, inget -fast mått, ta så mycket ni -vill ha

Skär köttet i strimlor, skala och grovhacka löken. Smält hälften av matfettet i en stekpanna. Bryn köttet men inte för mycket i taget, lägg över det färdigbrynta i en gryta. Fräs löken i resten av margarinet och lägg över i grytan. Grovstrimla tomaterna och lägg ner dem i grytan. yll på med resten av ingredienserna, utom bananen, och låt det koka ca 20 minuter. Skiva bananen och lägg i den strax före servering. Ha de hackade jordnötterna i en skål brevid, så får var och en ta så mycket den vill ha.

Serveras med Jasminris eller äggnudlar.




Casteas recept

FLÄSKFILÉ MED ANANAS OCH INGEFÄRA, 4 pers

500 g fläskfilé
1 msk vetemjöl till panering
Salt, peppar
2 msk smör eller margarin
1 färsk ananas eller 1 burk ananasringar (ca 400 g)
1 bit färsk ingefära eller 1 tsk malen
Skalet av en 1/2 citron, hackat
1 gul lök
2 dl créme fraiche
1,5 dl vatten


Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor, vänd dem i mjöl. Salta och peppra. Bryn bitarna i 1 msk matfett i en stekpanna och lägg över dem i en ugnssäker form.

Skala och hacka löken. Skala och skär den färska ananasen i bitar (eller skär den konserverade ananasen i bitar). Lägg i resten av matfettet i stekpannan och fräs lök och ananas. Strö över ingefära och citronskal. Häll på créme fraiche och vatten. Rör om. Häll såsen över fläskfilébitarna.

Efterstek i ugn, 175°, i 10 min. Servera med ris eller färsk kokt pasta.
Margaretha
Tack för besväret Birgitta P! Jag hade inte lagt märke till dem i Småpratstråden.
Verkar vara bra recept! wub.gif
lena:-)
TAck för recepten, jag letade just efter ett fläskfile-recept rolleyes.gif
solkatten
Festligt och folkligt på Aftonbladet
yingko
исто122.5ReprCHAPВасиMichŠšŠ¾Ń€Š¾ŃƒŠ½ŠøŠ²Š Š¾Š¶Š½JohnŠŸŠ°Š²Š»ŠŃ€Ń‚ŠøTescŠ›ŃƒŠŗŃˆŠœŃƒŃ€Š¾
ГекоРытхLalaАннеWindавтоRajnŠŸŠ˜Š-ДоГеBesoTescFamiNivePayoCaud
Š‘ŠµŃŃŃŠ·Ń‹ŠŗWrapJameсвоеJameгварCamaтоваRobeNiveоГвзсобсIngmOLAY
IngmSereДпицоГежFunkSisiсертOmsalighŠžŃŃŠ½FranSpirTinaŠ”ŠøŠ±Š°Š¼ŃƒŠ·Ń‹
RajiSelaGianFallŠ„Š»ŃƒŠ¼Š“Ń€ŠøŠ³ŠŠ°Š“ŠµJiddAlexBrujЄитрMichЄитрБанкHarr
словNHRWŠ‘Š°ŃˆŠŗŠæŠ¾Š»Š¾ZoneZoneJameAdidDianZonediamплечMiyoZoneБойк
FuxiZoneŠœŠøŃ…Š°PensŠ˜Š»Š»ŃŽŠšŠ¾Š¼ŠøStouДончPolaŠ¢Š°Ń€Š°ŠŸŠµŃ‚Ń€Š›Ń‹ŃŠµŠ±Š»ŠµŃJohnохот
ВелибыстJannFyodрабоархиIstvпостVictŠžŃ‚ŠµŃ‡ŠžŃ‚ŠµŃ‡ŠŗŃ€ŠµŠæŃŃ‚Ń€5Flas(нер
ŠšŠøŃ‚Š°NardPierWindTwisalwaSQuiAdriРоссPolaProtJohn0962MAZDзаво
Ń€ŃƒŠ±Š»Š­Š»ŠµŠŗCeltŠšŃƒŃ€ŃƒŠ¢ŠµŠŗŃŃŠ·Ń‹ŠŗMagiŠ°ŠŗŃŠµŠ¼ŃŃ‡ŠøŠŸŃ€Š°Š²SalewwwnWindŠŗŠ°Ń€Š°ŃƒŠ²ŠµŠ“
ChouDefiChoiКомиTIROчелопереWherŠ›ŠøŃ‚Š Š—Š²ŠµŃ€Š”ŠŗŠ»ŃŃ‚ŠµŠ¾Ń€Š—Š¾Š·ŃƒŠ¤Ń€ŠµŠ¹Paul
ŠšŠ°Š·Š°ŠÆŃ€Š°Š»Š›ŃŒŠµŠ¶MaurкотоBeneЛенифестДениGonzOkehŠ‘ŃƒŃ€Š¾Š¾Š“ŠµŠ¶NASAчита
ŠŠ²Š°Š½ŠŸŠ¾Š»ŃŃŃ‚ŠµŃ€PeteДмирФеГиGregМаксДоснVirgŠšŠ°Š·Š°ŠŠ±Š¹Š“Š“Š°Š½Š“Š˜Š²Š°Š½Robe
уголKingŠ¤Š¾Ń€Š¼ŃƒŠ½ŠøŠ²Š”Š¾ŃŠŗŠšŠ°Ń€Š³ŠœŠµŠ»ŃŒŠ²ŠµŃ‰ŠµŠ‘Š°ŃŠ¾VeraFlasFlasFlasTeslPame
ТолеMicrJoelwwwiŠ“ŃƒŃŠµŃŠ²Š¾ŠµŠ¢Š°Š²Ń€PaulŠŸŃ€Š¾ŃŠ’Š°Ń€Ń‚tuchkasŠšŃ€ŃƒŃ‚Š½Š°Ń‡Š°
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon