Ja, har man välsorterade livsmedelsbutiker så kan det ju bra att köpa potatisar att sätta där också

Det finns flera sorters potatis som kallas "sparrispotatisar", de kallas "fingerlings" på engelska tror jag. Några exempel är
Fransk sparrispotatis Josephine
Dansk sparrispotatis Asparges (kan vara släkt med franska Ratte)

Ovanstående brukar man se i affärer, under namnet "Sparrispotatis", ibland står det "Sparrispotatis (Asparges)
Svensk sparrispotatis 
Så, problemet är att när man säger "sparrispotatis" i Sverige, så menar man historiskt sett den svenska varianten, den som Gustav V sades vara så förtjust i, och som dessutom har höga alter av glykoalkaloider. Glykoalkaloiderna skyddar mot angrepp från skadeodjur etc, men, man kan bli illamående om man äter för mycket. Därför är det korrekt att hävda att sparrispotatis är en delikatesspotatis som inte ska utgöra huvuddelen av måltiden.
I dagsläget är det dock så att man även i Sverige börjat kalla den danska sparrispotatisen för blott "sparrispotatis". Den har lägre halt av glykoalkaloid, är mer lättskalad och lämpar sig säkert bättre för försäljning i de flesta fall.
Det är inget "fel" på den danska sparrispotatisen, den är alldeles utmärkt. Men "äkta sparrispotatis", som man nu får börja kalla den svenska varianten för att undvika missförstånd, är mer säregen.